Festival Tweetakt 2019
29 maart t/m 16 juni

Beefteefjes

Feikes Huis / Servaes Nelissen

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid er zal zijn.

Koop passe-partoutGeef een toegift

In Beefteefjes zien we Renate Schoep aan het werk. Zij is dierentolk en hondenpsycholoog en geeft seminars over depressies bij honden. Renate Schoep: “Als ik zeg dat ik met dieren praat zijn er nog steeds mensen die me een beetje raar aankijken. Gelukkig wordt dat steeds minder en zie ik een groeiende waardering voor ons werk.”
Als we Renate moeten geloven zijn de seminars over depressies bij honden echt druk bezocht, en dat is een goede zaak. Haar standpunt luidt: “Hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid er zal zijn.”

Beefteefjes maakt deel uit van een drieluik dat Servaes maakte op basis van gesprekken over inspiratie, maakangst en eenzaamheid. Hij heeft zich voor het drieluik laten inspireren door zijn buurman, kunstschilder Willem Koevoet.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In 2011 won Servaes de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Podiumprestatie voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen van Toneelschap Beumer en Drost. Vorig seizoen maakt hij samen met Ilse Warringa de erotische komedie Popje, hou je muil! bij Feikes Huis.

Onder artistieke leiding van Pol Eggermont werkt Feikes Huis samen met verschillende makers die afkomstig zijn uit toneel, mime, dans, poppen- en objecttheater, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. Feikes Huis wil graag bij dragen aan de ontwikkeling van deze disciplines en ondersteunt ze om hun plek in het totale theaterveld te verbeteren. 

Credits

Concept, tekst en spel: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Pol Eggermont
Regie: Marijn van der Jagt

Tijden

9 juni13.00 - 13.30
9 juni15.00 - 15.30

Prijzen

  • €2,50 Volwassenen
  • €2,50 4-17 jaar
  • Toegankelijkheid

  • vooral dialoog
  • Extra informatie: Kaartjes voor Beefteefjes geven alleen toegang tot de voorstelling. Het is noodzakelijk om bij de ingang van Fort Ruigenhoek een dagkaart voor toegang tot het terrein aan te schaffen. Kijk op de homepage voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan

    Koop passe-partoutGeef een toegift