Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

(.....)

Theater Artemis

Stadsschouwburg, Douwe Egberts Zaal

Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel. Let op! Deze voorstelling vindt plaats in de Stadsschouwburg en niet in Theater Kikker.

Koop passe-partout

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: “Is this the real life? Is this just fantasy?” Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen?

Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen? Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte? Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.

Meestal zijn de titels van Jetse Batelaan een mondvol, de titel van zijn nieuwe regie zwijgt oorverdovend: vijf punten tussen haakjes. Terwijl het er op toneel nog nooit zo luidruchtig aan toe ging, dankzij het onstuimige elektrogeluid van het Frankfurtse muziekduo Les Trucs. In de eerste jongerenregie van Jetse, De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014), speelden de acteurs introverte pubers die zich het liefst verschuilden achter de woorden van de ander. In (…..) staan twee meisjes en een jongen opvallend, bijna overdreven zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun vermogen om ongelooflijk cool en supergrappig te zijn.

Jetse Batelaan is artistiek leider van Theater Artemis en heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend oeuvre aan jeugdtheater opgebouwd. In 2018 was hij op Festival Tweetakt te zien met De onzichtbare man en de reprise Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt. Batelaan heeft een duidelijk herkenbare stijl en won in januari 2019 de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië.

Theater Artemis uit Den Bosch maakt interactief en anarchistisch jeugdtheater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Regie: Jetse Batelaan
Spel: Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne en Willemijn Zevenhuijzen
Muziek: Les Trucs (Toben Piel en Charlotte Simon)
Decor: Theun Mosk
Kostuums: Eva Koopmans
Dramaturgie: Marcus Droß en Anna Wagner
Regie-assistentie: Janna Pinkser
Coproductie: Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm en Ruhrtriënnale 2018-2020
Onderdeel van: Frankfurter Positionen 2019
Ondersteund door: het Hessische Ministerie van Wetenschap en Kunst, Dutch Performing Arts en Brabant C.

Tijden

6 april16.00 - 17.15(Première)

Prijzen

 • €10,- CJP
 • €16,- Volwassenen
 • €10,- Tot 18 jaar
 • €10,- Student
 • €10,- U-pas
 • Toegankelijkheid

 • vooral dialoog
 • vooral visueel
 • Extra informatie: Let op! Deze voorstelling vindt plaats in de Stadsschouwburg en niet in Theater Kikker.
  Locatie: Stadsschouwburg, Douwe Egberts Zaal

  Koop passe-partout