Rushing Faces

DOX

startpunt Festivalplein de Neude

Oorpluggen in en gaan! Sluit je af van de drukte en bekijk het stadsgewoel met andere ogen.

Koop kaarten
Koop passe-partout

Wat is het toch druk, en wat gaat alles snel! In de stad, in ons leven, echt overal heeft iedereen haast. Het lijkt alleen maar erger te worden. We rennen zo hard als we kunnen van punt naar punt. Echt contact maken we niet: vreemden blijven vreemden, onze buurman merken we niet op, de ondergaande zon zien we niet meer.   

Gelukkig is daar Rushing Faces. Een city tour die tot stilstaan maant. Ingeplugd op je telefoon sluit je je af van de buitenwereld voor een trip van 45 minuten door het hart van Utrecht. Maar je bent niet only the lonely hoor. Je voegt je bij de bewegende publieksstroom en volgt de route als een vloeiende massa. Zo beleef je de tour in een privé-bubble van de soundscape: alleen, maar toch samen. Dat is het gevoel van de grote stad.

Rushing Faces is een unieke meer-dan-één-locatie-voorstelling, met elf performers uit het talentontwikkelingsprogramma van DOX die onder artistieke leiding van performance-collectief ROTOR de stad doorkruisen.

DOX is hét Utrechtse huis voor jong podiumtalent. Bij DOX zijn talentontwikkeling en het maken van voorstellingen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eigen leefwereld en cultuur van jongeren zijn een belangrijke bron van inspiratie.
DOX presenteert met Rushing Faces de samenwerking tussen de performers van DOX uit het talentontwikkelingsprogramma en performance collectief ROTOR. Dit collectief wordt artistiek geleid door Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden. ROTOR is het resultaat van een gedeelde fascinatie voor het opzoeken van de fysieke mogelijkheden van het menselijke lichaam; een fascinatie voor de bewondering, de magie van het vermogen het lichaam te gebruiken om je te verliezen in een fantasie; de mythe van Sisyphus.

Credits

Concept, choreografie en regie: Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden (ROTOR)
Performers: Gercon Brahm, Hayrik Martes, Fabienne van Eldik, Joey Mulder, Juersson Hermanus, Kya Jonker, Levi Rapaport, Melisa Diktas, Mirjam Ravier, Quincy Otgaar, Ser Sebico, Tatiana Śpiewak, Yarmill Kromhout

Selecteer kaartje

30 maart13.30 - 14.15(Première)
30 maart16.00 - 16.45
31 maart13.30 - 14.15
31 maart16.00 - 16.45
6 april13.30 - 14.15
6 april16.00 - 16.45
7 april15.00 - 15.45
7 april17.30 - 18.15

Prijzen

  • €4,- Volwassenen
  • €4,- Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout