Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Zara en de magische kicksen

VPRO / Pristine Film

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Zesdelige serie over Zara die droomt van een plek in het azc-voetbalteam. Met Q&A na afloop! Onderdeel van de dag over helden en dromen.

Zara (9) houdt van voetballen en droomt van een plek in het azc-voetbalteam. Haar jaloerse broertjes Illi en Ibi willen niet met hun kleine zusje in een team en coach Momo laat haar alleen klusjes doen. Maar als Zara magische voetbalschoenen krijgt van Engeltje, speelt ze opeens de sterren van de hemel. Dit levert Zara een plek in het team, maar ook een reeks spannende avonturen op. Haalt Zara met haar team de finale? 

Voor kinderen in asielzoekerscentra (azc’s) valt er in de zomervakantie maar weinig te beleven. Om daar iets aan te doen organiseerde Cinekid samen met Stichting de Vrolijkheid in de zomer van 2018 een miniversie van het kinder-mediafestival te organiseren op zes verschilllende azc’s. Kinderen konden een week lang aan de slag met allerlei activiteiten op het gebied van film en media.

Mirjam Marks, jeugddocumentairemaker en op dat moment programmeur bij Cinekid, kwam op het idee om op deze zes locaties een jeugdserie op te nemen met zowel professionele acteurs als kinderen uit de azc’s. ‘Om kinderen in azc’s afleiding te bezorgen in de lange lege zomer en het gevoel te geven dat ze erbij horen. Daarnaast wilden we de kinderen op de azc’s in de gelegenheid stellen om voor en achter de schermen hun talenten te ontdekken.’ Gerenomeerde schrijvers en regisseurs sloten zich aan bij dit plan. De VPRO was meteen enthousiast en zo werd Zara en de magische kicksen in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid gemaakt en uitgezonden op NPO Zapp.

Vandaag is de serie twee keer in z’n geheel te zien in de Trekkerschuur. Enkele hoofdrolspelers zijn aanwezig om vragen aan te stellen na afloop!

Credits

Scenario: Robert Alberdingk Thijm, Jan Eilander en Ashgan El Hamus
Regie: Barbara Bredero, David Eilander, Hesdy Lonwijk, Ties Schenk en Sam Yazdanpanna
Artistieke supervisie: Mirjam Marks en David Eilander
Artistieke ondersteuning: Mijke de Jong
Producent: Julia Schellekens
Camera: Marc de Meijer, Thijmen Doornik, Jurgen Lisse en Casper van Oort
Geluid: Daimo da Costa en Gijs Domen
Art Direction: Robert van der Hoop en Farhad Vilkiji
Styling: Minke Lunter en Maaike van Endhoven
Montage adviezen: Dorith Vinken
Edit: Augustine Huijsser, Johannes de Jong, Robin de Jong, Jelle Kuijpers en Fatih Tura
Sound Design: Jacob Oostra
Grading: Eric Demeris
Postproductie: Filmmore
Muziek: Valentijn Bannier, KOFFIE
Leader: Mascha Halberstadt
Animatie: Rianne van Duin
Casting: Elske’s Kast, Buddy’s Filmproject
Productie AZC: Fleur van Gelderen, Stichting de Vrolijkheid

Naar een idee van Mirjam Marks, die in 2016 al op Tweetakt te zien was met de documentaire Het meisje van 672K over het Instagramtalent Annegien Schilling
Een co-productie van Pristine Film en VPRO
In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid en Cinekid
Een project alleen mogelijk door alle hulp van ongelooflijk veel extra crewleden

De serie Zara en de magische kicksen is gratis te zien voor bezoekers van het fort. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

19 mei12.00 - 13.30
19 mei16.00 - 17.30

Prijzen

Toegankelijkheid

  • Extra informatie: Dagkaarten voor Fort Ruigenhoek kosten € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan