Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Yung Nnelg

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Unieke rapper uit de Bijlmer beroert vanmiddag al je zintuigen!

Yung Nnelg, oftewel Glenn Ascencion, zet vanmiddag de Podiumkas op zijn kop! Deze Ghanees-Nederlandse rapper uit de Bijlmer is een unieke verschijning in de Nederlandse hiphopscene.

Zijn eerste mixtape ‘What Else’, bracht hij in 2014 uit. Met singles als ‘YNF’ en ‘Ja Ja Ja’ liet hij horen een unieke eigen sound te hebben. Na onderdeel te zijn geweest van succesvolle rapperscollectieven Veldentaal en SMIB, maakte hij zich met zijn ‘Contra’ en ‘Serena’ EP’s in 2017 los van deze samenwerkingen, en richtte hij zich volledig op zijn solocarrière.

Inmiddels heeft hij zijn plek in de hiphopwereld succesvol veroverd, met intelligente tracks, oogstrelende videoclips en een verrassing hier en daar. Zijn gevoelige kant laat hij zien met de nummers ‘Serena’ en ‘Diamonds & Pearls’, die hij wel de soundtrack van de liefde noemt. Hiervoor werkte hij samen met producer/arrangeur Alexander van Popta, die vijf klassieke strijkers aan de mix toevoegde.

Yung Nnelg denkt buiten de geijkte paden. Zo bracht hij bij ‘Diamonds & Pearls’ een speciaal parfum uit, zodat hij niet alleen het gehoor van zijn fans prikkelt met zijn muziek, het zicht met zijn video’s, maar ook het reukvermogen met zijn parfum. Het is wel duidelijk: Yung Nnelg gaat voor de totaalbeleving.

Let op: dit is het enige namiddagconcert van Tweetakt. Zorg dat je erbij bent!

Tijden

31 maart17.00 - 17.45

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk