Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Yank

Fort Ruigenhoek, Groenekan

De Turkse multi-instrumentalist Yank maakte deel uit van een aantal bekende bands in de alternatieve muziekscene in Istanbul, zoals Nekizm, Pitohui en Selim Saraçoğlu, alvorens in 2016 een soloalbum uit te brengen.

Al toerend door Europa en Turkije brengt hij een vrolijke melancholie op het podium, een combinatie van zoete melodieën en unieke harmonieën met teksten in zijn moedertaal.
Hoewel zijn composities voortkomen uit singer-songwritertradities, schuwt hij het niet om verschillende genres te combineren of om te vormen.

Op dinsdag 9 april staat Yank ook op Tweetakt, maar dan in het Minitheater op de Neude. Die avond staat geheel in het teken van niet-westerse acts onder de noemer De Voorkamer presents Culture Shock.

De optredens van Yank zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het fort. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

31 maart14.00 - 14.30
31 maart16.00 - 16.30

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • Extra informatie: Dagkaarten voor Fort Ruigenhoek kosten € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan