Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Yallah Yallah: Prace ft. Chaimaa Rochdi + Babylon Trio + Bu Kolthoum

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon en trap uit Syrië, plus natuurlijk talloze andere vibes.

Koop passe-partout

Duik samen met Yallah! Yallah! in het Midden-Oosten. Geen sprookjes en buikdanseressen: in de 1.002e nacht wordt er gedanst op échte moderne en traditioneel Arabische grooves. De deuren gaan open om 20.00 uur, tussen de drie optredens door verzorgen de dj’s van Yallah! Yallah! de muziek. Verwacht Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon en trap uit Syrië, plus natuurlijk talloze andere vibes.

Prace + Chaimaa Rochdi  

20.30 – 21.00 uur

Na zijn Syrische en Irakese avonturen is de Utrechtse Prace diep Marokko ingedoken voor zijn nieuwe project. Hij stuitte daar op Gnawa-muziek, oeroude Afrikaans-islamitische liederen en ritmes met een spirituele en religieuze achtergrond. Samen met de Amsterdams-Marokkaanse zangeres Chaimaa Rochdi heeft Prace een live show gemaakt die je meeneemt op een mystieke trip door de woestijnen en gebergtes van Marokko. 

Babylon Trio 

21.45 – 22.30 uur

De drie Iraakse muzikanten van Babylon Trio kwamen een paar jaar geleden als politieke vluchtelingen naar België. Arkan Mushtak speelt al keyboard sinds zijn jeugd, Walaa Saad zingt en Saif Al-Qaissy zingt, drumt en bespeelt de darbouka (een Arabische vaastrommel). Samen spelen ze een bonte mix van hedendaagse Iraakse muziekstijlen, zoals chobi chobi, dabke, maqam en alles daaromheen. In september 2018 brachten ze hun debuutalbum ‘Habibi’ uit. Sindsdien zijn ze in Nederland, België en Frankrijk aan het toeren geweest. 

Bu Kolthoum

23.15 – 23.30 uur

De Syrische producer Mouneer Bu Kolthoum, beter bekend als Bu Kolthoum, wist al op jonge leeftijd dat hij muziek wilde maken. Geboren in Damascus in 1991 in een muzikale familie met een soefi-achtergrond, liet hij zich de eerste decennia inspireren door Tarab muziek en andere spirituele new age genres. Pas recent voegde hij daar hiphop en r&b bij, wat leidde tot nieuwe genres zoals Soefi-hop. Als producer werkt hij samen met artiesten van over de hele wereld. Hij toerde met Damon Albarn (van Blur) & The Orchestra of Syrian Musicians en stond al op grote festivals zoals Roskilde en Holland Festival.

Tijden

6 april20.30 - 1.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout