Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Van gouden meezingers in een modern jasje tot poëzie in allerlei dialecten: Festival Tweetakt presenteert een weekend lang uiteenlopende muziekacts met de Nederlandse taal als gemeenschappelijke deler.

Koop passe-partout

De Vlaamse Wannes Cappelle en Broeder Dieleman slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello toeren zij door zowel België als Nederland, met liedjes die ontroeren en ontwapenen. Beide zangers zingen beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. Hoewel hun dialecten eigenlijk niet voorbij de regiogrens reiken, vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Zonder gêne zingen en spreken ze over het leven en de liefde. En over god, ja, die komt ook voorbij.

Wannes Cappelle is al tien jaar lang de stuwende kracht achter de band Het Zesde Metaal. Met het album Calais wonnen zij in 2017 de Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) voor Beste album. Ploegsteert, dé klassieker van Het Zesde Metaal, werd al twee jaar op rij door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot beste Nederlandstalig nummer en in 2018 won het ook de titel van Beste Belgische song ooit.

Broeder Dieleman is het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Hij maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. Liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Inmiddels bestaat zijn oeuvre uit drie albums, een EP, meerdere soundtracks en een split 7″ met Amerikaanse folkheld Bonnie ‘Prince’ Billy.

Motel Mozaïque bracht de muzikanten in 2017 samen, wat leidde tot het album en een tournee, getiteld Dit is de bedoeling. De cellist Frans Grapperhaus staat hen bij in het creatieve proces én live op het podium.

Tijden

13 april15.30 - 16.30

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout