Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Stranded FM: Eigen Risico + Karel + Ploegendienst

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Het wordt een hyperenergieke avond, met de eighties synthpop van Karel en de snoeiharde punk van Ploegendienst! Stranded FM zorgt voor de beste dj's tussen de acts door.

Koop passe-partout

Deze avond wordt gehost door Stranded FM, het onconventionele internetradio-platform uit Utrecht. Bij deze springplank voor lokaal talent en vindplek voor de parels van onze stad komen in de uitzendingen zowel nieuwe innovatieve acts als vergeten geluiden voorbij. U!

Eigen Risico

20.30 – 21.00 uur

Met deze driekoppige band uit Groningen, weet je nooit wat je kan verwachten, behalve dat het onvoorspelbaar, avontuurlijk en expressief is. Betreden dus op eigen risico, maar je gaat je zéker niet vervelen!

Stranded FM: Too Many Creeps

21.00 – 22.00 uur

Too Many Creeps! Geïnspireerd door de gelijknamige track van Bush Tatras, worden Maria & Camy verbonden door hun scherpe politieke visie, DIY mentaliteit en feminisme. Dit duo zal de nacht openen met hun excursies door post-punk, garage en andere rauwe stijlen.

Karel

22.00 – 22.30 uur

Als er één iemand met ongepolijste energie kan voordoen hoe je uit je plaat kan gaan, dan is het Karel wel. Een antireactie op de huidige bandcultuur in Nederland; geen stijf gedoe, maar losgaan! Met hulp van drumcomputers en synthesizers heeft hij een soort synthesizer pop gecreëerd, in de meest lo-fi-studio die men zich kan voorstellen: zijn slaapkamer. Je kunt wel horen dat hij daar vroeger naar Level 42, New Order en Duran Duran heeft geluisterd. Maar ook hedendaagse bands als John Maus en The Knife, klinken door in zijn muziek.

Karel wist in 2018 het publiek van Down The Rabbit Hole omver te blazen én de jury van 3voor12, die hem als 3e op de lijst van beste acts van dat festival plaatste, met alleen Nick Cave en David Byrne boven zich. Lang verhaal kort: Karel belooft dé volgende sensatie uit Nederland te gaan worden. 

Stranded FM: Tala Drum Corps b2b Curling

22.30 – 23.30 en 00.15 – 01.00 uur

De Stranded-delegatie wordt vervolgd door Tala Drum Corps en Curling.

Ratelende percussie en een vervreemde mix van club en wave domineren de DJ sets van Tala Drum Corps. De Utrechtse producer, DJ en Cultfarm-resident stuurt de dansvloer langzaam naar een andere dimensie. Zwaarden gekruisd, zal voorgenoemde het podium betreden samen met Niels Koster a.k.a. Curling. Al furore makend met zijn ‘Flip the Tape’ shows op Stranded FM, haalt de vocalist van Throwing Bricks en Birth of Manuel zijn inspiratie uit een eclectische mix van o.a. metal, noise, shoegaze, EBM en hiphop. Verwacht een sessie vol industriële wave en overstuurde drums.

Ploegendienst

23.30 – 00.15 uur

Met Ploegendienst in huis gaat sowieso het dak van de Podiumkas. Figuurlijk dan. Letterlijk is Ploegendienst vooral een snoeiharde punkband die graag tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes aan trapt. De Nederlandstalige teksten gaan over de grootste ongemakken des levens: toeristenterreur, kapotte telefoons en het systeem. Meedogenloze teksten die je direct mee wilt schreeuwen met zanger Ray Fuego (SMIB), misschien wel de meest furieuze frontman van dit moment. Hij wordt op het podium bijgestaan door oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler, dan is het slechts een kwestie van tijd voor de mix van 80’s hardcore punk, oi! en trash ontploft. Gegarandeerd slopen dus door de Ploe-Ploe-Ploegendienst. 

Tijden

5 april20.30 - 1.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout