Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Sara van den Brink & Sanne Bakker

Prinses Christina Concours

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Ook klassieke muziek en jazz mogen niet ontbreken op Festival Tweetakt!

Sara en Sanne vormen samen een harpduo. Op de regiofinale in Groningen wonnen zij begin 2019 de tweede prijs!

Sara van den Brink (2002) uit Kampen begon op zevenjarige leeftijd met harp spelen. In 2017 slaagde ze cum laude voor haar D-examen bij Quintus Kampen. Sinds schooljaar 2017-2018 zit zij in de Jong Talentklas op ArtEZ Zwolle. Sara geeft geregeld concerten, zowel solo, als (harp)duo als in samenwerkingsverbanden. Ook is ze bezig met haar andere muzikale kanten te ontdekken naast de klassieke harp, zoals improviseren, jazz en pop op de harp, maar ook op andere instrumenten als piano en gitaar. Momenteel zit Sara in 5 VWO.

Sanne Bakker (1999) werd geboren in Amersfoort en begon op achtjarige leeftijd met harplessen. Naast klassieke muziek ligt haar interesse ook bij lichte en moderne muziek. Na het afronden van het VWO, volgt zij sinds 2016 de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Naast ODM studeert zij sinds 2018 ook harp aan hetzelfde conservatorium.

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijks terugkerend concours dat klassieke muziek, jazz en compositie promoot onder jongeren van 12 tot en met 19 jaar. Iedereen mag meedoen! Het is heel leerzaam om mee te doen aan een concours, want wat betekent het nou om op een podium te staan en voor publiek een zelfgekozen stuk uit te voeren? En hoe is het om voor een professionele jury te spelen? Hoe ga je om met eventuele zenuwen en speel je om te winnen of vind je het gewoon leuk om een keertje mee te doen? Lang niet iedereen komt in de finale. Wel krijgt iedere deelnemer na afloop in een jurygesprek tips en adviezen om weer verder te gaan.

De optredens van Sara van den Brink en Sanne Bakker zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het fort. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

10 juni14.00 - 14.30
10 juni16.00 - 16.30

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Extra informatie: Dagkaarten voor Fort Ruigenhoek kosten € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan