Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Roxeanne Hazes + MEROL + Hollandse Drop

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Van gouden meezingers in een modern jasje tot poëzie in allerlei dialecten: Festival Tweetakt presenteert een weekend lang uiteenlopende muziekacts met de Nederlandse taal als gemeenschappelijke deler.

Koop passe-partout

MEROL

20.30 – 21.15

De roodharige femme fatale MEROL maakt catchy Nederlandstalige popmuziek. Ze is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair. Met haar cheeky teksten en jaren 80 synth weet ze ieders hart te veroveren.

Op Valentijnsdag 2018 bracht ze haar eerste EP genaamd BOTER uit en de videoclip IK WIL EEN KIND VAN JOU, die binnen no-time viral ging. In de zomer van 2018 bracht ze de single LEKKER MET DE MEIDEN uit, die ondertussen al meer dan 1 miljoen keer gestreamd is op Spotify. Merel Baldé studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde in diverse toneel- en musicalproducties waaronder de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje – de Musical. In 2018 maakte ze onder de naam MEROL de stap naar de popmuziek.  

Roxeanne Hazes

22.00 – 23.00

Roxeanne Hazes brak vorig jaar door met haar Edison-bekroonde debuutalbum In Mijn Bloed, al bestrijkt haar carrière al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels honderden optredens en concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. Drie jaar geleden begon ‘Dochter Dre’ met het schrijven aan haar eigen muziek. “Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

Onder het label Top Notch heeft ze gezocht naar haar eigen sound. Levenslied in een poppy jasje, serieuze teksten die Rox zingt met haar zware stem. Sinds de release van haar debuutalbum is het hard gegaan: veel media-aandacht, miljoenen streams en views, huisband van De Wereld Draait Door, ze ontving een MTV Best Dutch Act nominatie en speelde shows door heel het land. Halverwege 2018 werd Roxeanne verblijd met de komst van zoon Fender, waardoor ze even minder live speelde, maar na haar zwangerschapsverlof is ze meteen de bühne weer opgegaan.  

Hollandse Drop

23.00 – 01.00 

Dansen in je moerstaal! Ga tot de sterren met de Jeugd van Tegenwoordig, krijg energie van Ronnie Flex, dans het dak eraf bij Peter Koelewijn en stap in de tijdmachine van Dio. Nieuwe liedjes en ouwe parels: wat is Nederlandstalige muziek toch eigenlijk leuk! DJ’s Sander Hoogendoorn (3FM) en Frans Pos (Singlefeestje) draaien het beste uit de lage landen.

Tijden

13 april20.30 - 1.00

Prijzen

  • €15,- Volwassenen
  • €15,- Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout