Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Roos Rebergen

Festivalplein de Neude, Trekkerschuur

Van gouden meezingers in een modern jasje tot poëzie in allerlei dialecten: Festival Tweetakt presenteert een weekend lang uiteenlopende muziekacts met de Nederlandse taal als gemeenschappelijke deler.

Koop passe-partout

De meesten zullen Roos Rebergen kennen van Roosbeef, de band waarmee ze op 16-jarige leeftijd Nederland veroverde. Er werd getoerd en er kwamen albums. Ondertussen richtte Roos met Andre Manuel ook de band Tjing Tjing op en deed ze met Torre Florim van De Staat het speeldoosproject. Daarvoor lieten de twee zich inspireren door gesprekken met verstandelijk beperkten, het leverde bloedeerlijke liedjes op. In 2016 kwam er een dichtbundel van Roos uit, met als titel: Ik ben al 11 jaar geen 16 meer

Nu is Roos een vroege dertiger. Via Antwerpen en Kentucky is ze terug in Nederland, een kind en veel liedjes rijker. Voor de liefde vertrok ze in 2016 naar het Amerikaanse platteland, waar het eenzaam was, zo zonder familie en vrienden. Maar het podium miste ze het allermeest. Momenteel werkt ze aan haar vierde studioalbum, en treedt ze her en der op, solo of in kleine bezetting.

Festival Tweetakt heeft Roos al meerdere malen te gast gehad. Ook de komende editie zal in de intieme Trekkerschuur haar mix van oud en nieuw materiaal zeker bijzonder klinken.  

Tijden

13 april14.00 - 14.45
13 april17.00 - 17.45

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout