Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Orchestre Partout

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Voel de positiviteit door deze mondiale muziek van (voormalige) vluchtelingen.

Orchestre Partout is niet zomaar een band, maar een groep muzikanten van over de hele wereld, een grote vriendenkring met een aanstekelijke portie collectieve energie. Hun repertoire varieert van Punjabi-liefdesliedjes tot stampende Koerdische dansen. De band-compositie weerspiegelt de conflictgebieden in de wereld, want de band bestaat uit muzikanten die onlangs naar Nederland zijn gevlucht.

Professionals organiseren wekelijkse jamsessies met de muzikanten die in de azc’s in Amsterdam en Heerhugowaard wonen. De muzikanten brengen hun eigen liedjes mee uit hun land van herkomst, om ze samen met elkaar in verschillende moedertalen te zingen: Farsi, Koerdisch, Arabisch, Russisch, Hindi, Urdu, Turks, Uygur, Lingala, Eritrese en wat al niet meer! Liedjes over liefde en verlangen, liedjes over hoop en angst. Om naar te luisteren of om op te dansen!

Het optreden van Orchestre Partout is gratis toegankelijk voor bezoekers van het fort. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

19 mei15.00 - 16.00

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • Extra informatie: Dagkaarten voor Fort Ruigenhoek kosten € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan