Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Jiri11 + Jantje + Rarri Jackson + Gimbrère

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Festival Tweetakt 2019 opent meteen met een avond hiphop om u tegen te zeggen: Jiri11, de 15-jarige sensatie Jantje, Jiri's ANBU-collega Rarri Jackson en Gimbrère breken de Podiumkas af!

Koop passe-partout

Rarri Jackson

20.30 – 21.00 uur

De 20-jarige rapper Rarri Jackson, die we kennen van de ANBU Gang, heeft al aardig wat populaire tracks op zijn naam staan. Sinds 2016 maakt deze Eindhovenaar wave in de hiphopscene. Zijn bekendste nummer Friesland is een catchy tune, waar niet alleen zanger en producer Jiri11, maar ook rapper en YouTuber Joost aan meedoen. In de zomer van 2018 bracht Rarri zijn debuut mixtape uit, vernoemd naar hemzelf. Ook is hij de eigenaar van een succesvolle kledinglijn genaamd ‘Rarri’.

Jantje

21.30 – 21.50 uur

De 15-jarige internetsensatie Jantje bracht in 2018 zijn eerste tracks uit, voordat hij het doorhad gingen deze compleet door de het dak. 1.000.000 streams, 17.000 volgers en een eerste aantal shows verder is Jantje ready om een van de kleinste grootsten te worden. De complete scene is fan van Jantje en het zal niet lang duren voordat Jantje de overige harten van hiphop Nederland heeft weten te veroveren.

Jiri11

22.15 – 23.00 uur

Stond hij in 2018 nog met ANBU in de Podiumkas, nu brengt Jiri11 ons solo het hoofd op hol. Deze creatieve duizendpoot, muzikant pur sang en vaandeldrager van ANBU heeft maar één grote ambitie: de wereld veroveren. Met de Venlose rapformatie ANBU was hij al hard op weg die kant op met hits als Barkie Op Zak en Glo’d Up. Beide tracks werden ook geproduceerd door Jiri, net als het leeuwendeel van hun andere muziek. In de media wordt Jiri geroemd om zijn energieke live performances en muzikaliteit. Dat is er dan ook met de paplepel ingegoten; als kind speelde hij al virtuoos flamencogitaar op het conservatorium. Geen verrassing als je ziet waar zijn roots liggen: een gitarist als vader en Jim Taihuttu als broer, die onderdeel is van het succesvolle internationale dj-collectief Yellow Claw.

Gimbrère

23.00 – 01.00 uur (en tussen de shows door)

De 21-jarige dj en producer Gimbrère combineert verschillende muziekstijlen met de sound van nu. Verwacht muziek vanuit de Braziliaanse favela’s tot aan muziek uit de bando’s van Atlanta, dat alles gecombineerd met zijn eigen edits van jouw favoriete plaat. Gimbrère stond eerder op Gaande, WOO HAH en Encore Festival en is ready om Tweetakt omver te blazen met zijn turn-up, energieke en dansbare dj-set! 

Tijden

29 maart20.30 - 1.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout