Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Het Gezelschap + Josbros + Snelle + Sieneaux

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Een avond eigenzinnige hiphop op Festival Tweetakt 2019, met Josbros, Het Gezelschap en Snelle!

Koop passe-partout

Josbros  

20.30 – 20.50 uur

De jonge Nieuwegeinse rapper Josbros heet eigenlijk Joris Willekes en won op de basisschool al alle playbackshows. In groep 7 maakte hij zijn eerste demo met zijn broer die destijds al DJ was. Inmiddels heeft hij de Herman Brood Academie afgerond en al enkele singles de wereld ingestuurd, zoals ‘Next Best, ‘Utregse UFO-Piloot’ en de bekendste: ‘Andre Kuipers’. Brutaal, hart op de tong (#sorrydatikleef) en een tikkeltje arrogantie, maken Jos tot de persoon wiens aanwezigheid niet onopgemerkt blijft, ongeacht waar je bent.

Snelle

21.00 – 21.40 uur

Snelle is vastberaden om te laten zien dat hij als Hollandse dorpsjongen een muzikaal verhaal heeft dat heel Tweetakt, en eigenlijk ook heel Nederland, kan inspireren. Zijn sound wordt gekenmerkt door piano, gitaar, saxofoon en moderne trapbeats en -drums. Dit in combinatie met zijn authentieke woordkeus en boodschap zorgt hij voor verfrissende en ietwat wavey muziek. Snelle houdt van creatieve, jonge mensen in zijn omgeving, waarbij dromen waarmaken en persoonlijke groei centraal staan. Deze levensvisie zie je terug in zijn muziek, die je meeneemt in het studentenleven anno 2019, inclusief alle verleidingen die daarbij komen kijken. In januari kwam zijn nieuwe EP ‘Beetje Bij Beetje’ uit, een melodieuze plaat met acht nummers, waaronder het succesvolle ‘Scars’ en ‘Alleen Maar Gelukkig’

Het Gezelschap  

22.15 – 23.00 uur

Vanavond bevind je je in goed gezelschap en word je beloond met interessant entertainment van de bovenste plank. Als nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema, BrandWerk-MC Diggy Rast en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn met z’n drieën het podium betreden, denk je ‘WTF?’. Maar de wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, pakt bijzonder goed uit: hiphopelektro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word erdoorheen. 

Sieneaux  

23.00 – 1.00 uur

De 26-jarige Sieneaux werd al op jonge leeftijd gegrepen door het dj-virus, en dit heeft hem nooit meer losgelaten. Zijn skills brachten hem naar dj-booths in plaatsen als Kopenhagen en Berlijn. In Nederland draaide hij eerder op WOO HAH festival en We Are Electric. Op zaterdag zal hij zijn vernieuwde mix van hiphop, future en r&b laten horen in de Podiumkas. Probeer maar eens stil te blijven staan!

Tijden

30 maart20.30 - 1.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout