Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Felbm + Hilde Wollenstein met Wytze de Swart

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Op deze woensdagavond met instrumentale muziek speelt Felbm − oftewel Eelco 'Falco Benz' Topper − een thuiswedstrijd op Tweetakt. Met spannende muziek van Hilde en Wytze vooraf!

Koop passe-partout

Hilde Wollenstein met Wytze de Swart

20.30 – 21.00 uur

De Haagse componiste Hilde Wollenstein komt recht vanuit de noise en rave-scene naar Festival Tweetakt, om samen met klassiek saxofonist Wytze de Swart, uit Manchester, een intieme en spannende muziek-set te creëren. Gewapend met Russische drone synthesizers, zelfontwikkelde elektronica, live coderen en virtuoos saxofoonspel belooft het duo er een mooi optreden van te maken, met aantrekkelijke, indrukwekkende en verontrustende muziek. De perfecte opwarmer voor Felbm!

Felbm

21.30 – 22.30 uur

Thuiswedstrijd voor de Utrechtse Eelco Topper, die eerder onder de naam ‘Falco Benz’ furore maakte met zijn strakke synthesizergeluid. Op een gegeven moment kreeg hij behoefte aan een lossere muzikale aanpak en ruilde hij de synth in voor een akoestische gitaar. Met een old school TASCAM 4-track taperecorder, begon hij zijn gitaarspel en wat andere instrumenten op te nemen en te combineren tot heel toegankelijke instrumentale muziek. Door ‘Eelco’ op een Nokia-telefoon met autocorrect te typen, kwam hij op de naam voor zijn nieuwe muzikale project: Felbm.

De vijftien nummers vol fladderende pianomelodieën, subtiele jazzdrums, rumba-ritmes en een rustgevende ambiance staan op Tape 1 en Tape 2. De jazzwortels van Tape 1 zijn voelbaar, terwijl de muziek op Tape 2 een neoklassieke, psychedelische soundscape van filmische kwaliteit krijgt. In de studio speelde hij elk instrument zelf in, om controle te hebben over elke noot. Live heeft hij een band om zich heen verzameld. Felbm trad eerder op in Paradiso en staat in 2019 op festival Motel Mozaique.  

Tijden

3 april20.30 - 23.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout