Festival Tweetakt 2019
29 maart t/m 16 juni

Ahmet Ali Arslan & Ozan Sarohan

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Twee singer-songwriters brengen hun versie van traditionele Turkse muziek.

Vanmiddag bundelen twee Turkse singer-songwriters hun krachten. Ahmet Ali Arslan combineert zijn liedjes met nieuwe geluiden van traditionele Turkse muziek. In 2018 kwam zijn debuutalbum Günaşığı uit bij Z Müzik/Kalan – het bastion van traditionele muziek in Turkije. Vanuit zijn eigen tuin neemt hij prachtige live videoclips van duetten op, die hij Bahçeden (‘uit de tuin’) noemt.
Bij Ozan Sarohan begon de interesse in muziek al in z’n vroege kindertijd. Hij speelt verschillende traditionele instrumenten zoals de bouzouki, de luit en de fretloze gitaar. In 2018 kwam ook zijn debuutalbum uit. Hij baseerde dit album, Güneşe Türkü, op de muzikale tradities van Anatolië en voegde daar zijn eigen vertelling aan toe. Zijn muziek is melancholisch te noemen, maar tegelijkertijd ook vredig en hoopvol.

De optredens van Ahmet Ali Arslan & Ozan Sarohan zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het fort. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

21 april14.00 - 14.30
21 april16.00 - 16.30

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • Extra informatie: Dagkaarten voor Fort Ruigenhoek kosten € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan