Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

010 020 030: Alchi + FOSS + KUZKO + Le Motat + Wies

Festivalplein de Neude, Podiumkas / Trekkerschuur

Tweetakt presenteert het beste van de popopleidingen van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Een opleiding aan een conservatorium is natuurlijk geen garantie voor het maken van goede muziek, maar deze parels bewijzen dat muziek studeren en te gekke popmuziek maken hand in hand kunnen gaan. Tweetakt presenteert met trots deze fantastische acts die, naar wij verwachten, aan de vooravond van een glansrijke carrière in de popbizz staan.

FOSS

20.00 – 20.25 uur, Podiumkas

De IJslandse roots van frontvrouw Rósa Trujillo klinken door in de muziek die de kersverse indie-band FOSS maakt. Rósa werkte haar demo’s samen met muzikale partner Martijn Bressers uit tot liedjes en samen met producer Roy van Rosendaal uit tot een EP met vijf nummers. Het idee om met een band te spelen hing al in de lucht, maar kreeg pas vorm toen ze klaar waren in de studio. Met Stijn Post, Tim Visser en Thomas Bosveld, ook allen van de HKU-opleiding Muziek en Technologie, vormen ze nu de band FOSS. Zij ondersteunen Rósa’s zwoele stem met synthesizerklanken en heerlijke soepele drumbeats.

Le Motat

20.35 – 21.00 uur, Trekkerschuur

Tato Wesselo is de naam, Le Motat is de formatie! Deze band zoekt de grenzen op. Het mooie, het absurde, het gevoelige, het harde; alles komt aan bod in de vorm van catchy songs en korte tekstperformances. Muzikaal kan je het typeren als Nederlandstalige, vuige, elektronische pop waar de eigenwijsheid vanaf druipt. Qua performance is het een one of a kind, vandaar dat de Musician 3.0 opleiding van de HKU, waarbij je niet aan instrument, stijl of genre gebonden bent, ook perfect bij Le Motat past.

KUZKO

21.10 – 21.35 uur, Podiumkas

KUZKO is een Rotterdams indie-elektro duo, ze kennen elkaar van de popafdeling van Codarts. Na een jaar lang voorbereiden achter de schermen, is het nu tijd om naar buiten te treden. Op het podium wordt het duo bijgestaan door een zeskoppige liveband. Eigenzinnige en vrolijke songs met een knipoog naar maatschappelijke thema’s als het grote consumeren, highschool drama’s en cliché liefdesavonturen. KUZKO bewees in 2018 dat hun aanstekelijke indiepop werkt door er met de hoofdprijs van Art Rocks vandoor te gaan, de muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt.

Alchi

21.45 – 22.10 uur, Trekkerschuur

Alchi is Krijn Moons, hij maakt organische elektronische muziek. Zijn werk wordt gedragen door opzwepende grooves en melancholische harmonieën vol met rauwe oneffen geluiden die een vervreemdende wereld schetsen. De sound van Alchi wordt sterk gekleurd door oude tapemachines en goedkope mengpanelen, die alle ‘net niet zuivere’ synthesizers, gitaarpartijen en percussiegroove’s samenbrengen. Veelzijdige producer met invloeden van Boards of Canada, Four Tet en Weval, student aan de Musician 3.0-opleiding aan de HKU.

Wies

22.20 – 22.45 uur, Podiumkas 

De kersverse Nederpop-act Wies heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. De attitude waarmee frontvrouw Jeanne Rouwendael haar eerlijke frustraties, pijnen en ontevredenheden het publiek in knalt liegt er niet om. De muzikanten kennen elkaar van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ondanks dat ze nog maar net een band vormen, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018.  

Tijden

10 april20.00 - 23.00

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk