Karel + Ploegendienst

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Als er één iemand met ongepolijste energie kan voordoen hoe je uit je plaat kan gaan, dan is het Karel wel: een antireactie op de huidige bandcultuur in Nederland. De punkband Ploegendienst zorgt daarna voor een snoeiharde mix van 80's hardcore punk, or! en trash.

Koop kaarten
Koop passe-partout

Karel

22.00 – 22.30 uur

Als er één iemand met ongepolijste energie kan voordoen hoe je uit je plaat kan gaan, dan is het Karel wel. Een antireactie op de huidige bandcultuur in Nederland; geen stijf gedoe, maar losgaan! Met hulp van drumcomputers en synthesizers heeft hij een soort synthesizer pop gecreëerd, in de meest lo-fi-studio die men zich kan voorstellen: zijn slaapkamer. Je kunt wel horen dat hij daar vroeger naar Level 42, New Order en Duran Duran heeft geluisterd. Maar ook hedendaagse bands als John Maus en The Knife, klinken door in zijn muziek.

Karel wist in 2018 het publiek van Down The Rabbit Hole omver te blazen én de jury van 3voor12, die hem als 3e op de lijst van beste acts van dat festival plaatste, met alleen Nick Cave en David Byrne boven zich. Lang verhaal kort: Karel belooft dé volgende sensatie uit Nederland te gaan worden. 

Ploegendienst

23.30 – 00.15 uur

Met Ploegendienst in huis gaat sowieso het dak van de Podiumkas. Figuurlijk dan. Letterlijk is Ploegendienst vooral een snoeiharde punkband die graag tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes aan trapt. De Nederlandstalige teksten gaan over de grootste ongemakken des levens: toeristenterreur, kapotte telefoons en het systeem. Meedogenloze teksten die je direct mee wilt schreeuwen met zanger Ray Fuego (SMIB), misschien wel de meest furieuze frontman van dit moment. Hij wordt op het podium bijgestaan door oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler, dan is het slechts een kwestie van tijd voor de mix van 80’s hardcore punk, oi! en trash ontploft. Gegarandeerd slopen dus door de Ploe-Ploe-Ploegendienst. 

Aan deze avond worden nog een act toegevoegd. Een ticket voor de avond geeft toegang tot alle optredens. Hou de website in de gaten voor updates over het programma.

Selecteer kaartje

5 april20.30 - 1.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout