Felbm

Festivalplein de Neude, Podiumkas

Fladderende pianomelodieën, subtiele jazzdrums maar ook neoklassieke en psychedelische soundscapes door de Utrechtse Eelco Topper.

Koop kaarten
Koop passe-partout

Felbm

22.00 – 23.00 uur

Thuiswedstrijd voor de Utrechtse Eelco Topper, die eerder onder de naam ‘Falco Benz’ furore maakte met zijn strakke synthesizergeluid. Op een gegeven moment kreeg hij behoefte aan een lossere muzikale aanpak en ruilde hij de synth in voor een akoestische gitaar. Met een old school TASCAM 4-track taperecorder, begon hij zijn gitaarspel en wat andere instrumenten op te nemen en te combineren tot heel toegankelijke instrumentale muziek. Door ‘Eelco’ op een Nokia-telefoon met autocorrect te typen, kwam hij op de naam voor zijn nieuwe muzikale project: Felbm.

De vijftien nummers vol fladderende pianomelodieën, subtiele jazzdrums, rumba-ritmes en een rustgevende ambiance staan op Tape 1 en Tape 2. De jazzwortels van Tape 1 zijn voelbaar, terwijl de muziek op Tape 2 een neoklassieke, psychedelische soundscape van filmische kwaliteit krijgt. In de studio speelde hij elk instrument zelf in, om controle te hebben over elke noot. Live heeft hij een band om zich heen verzameld. Felbm trad eerder op in Paradiso en staat in 2019 op festival Motel Mozaique.  

Aan deze avond worden nog meer muzieknamen toegevoegd. Een ticket voor de avond geeft toegang tot alle optredens. Hou de website in de gaten voor updates over het programma.

Selecteer kaartje

3 april20.00 - 23.00

Prijzen

  • €7,50 Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout