Festival Tweetakt 2019
29 maart t/m 16 juni

The Floor is Yours - Exhibition Battle

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Kom en bewonder een aantal jonge en ervaren breakdance kunstenaars die hun moves en skills in de vorm van een battle performen aan het publiek.

Voor de eerste keer wordt de ‘The Floor Is Yours – exhibition battle’ georganiseerd. Dit is een battle waar een geselecteerde groep dansers tegenover elkaar staan. In deze battle showen de dansers hun gevoel voor dans aan het publiek, iedere danser is uniek. Er is geen jury en dus ook geen winnaar. Het wordt vaak gezien als een showbattle. Er is een DJ en host aanwezig die de sfeer tot leven brengen.

The Floor Is Yours

The Floor is Yours (TFIY) is een project met een serie van tien breakdancelessen die op verschillende locaties in heel Nederland gegeven wordt. TFIY geeft kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. The Floor is Yours wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League. Dit jaar gaat een nieuwe lessenreeks van start waarin ZIMIHC met het programma Utrecht Danst een nieuwe partner is.

Kijk voor meer informatie over dit project op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/projecten/thefloorisyours/

Benieuwd naar het meedoen aan battles? Kijk op: www.breakdanceleague.nl

Utrecht Danst

Utrecht Danst is een programma van ZIMIHC om de dans in Utrecht te promoten en te ondersteunen. Het wordt ontwikkeld in samenspraak met dansorganisaties in Utrecht.

Credits
Crews: Underdogz Crew, Breaksquad, Oetka’s Finest, TFIY Utrecht, TFIY Rotterdam.
Workshop: wordt gegeven door Underdogz Crew
DJ: 
L Lock
Host: Demis
Concept: 
Nederlandse Breakdance League
Partner:Jeugdfonds Sport & Cultuur en ZIMIHC / Utrecht Danst

OutkaTijden

26 mei13.30 - 15.00

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel