Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

The Floor is Yours - Exhibition Battle

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Kom en bewonder een aantal jonge en ervaren breakdance kunstenaars die hun moves en skills in de vorm van een battle performen aan het publiek.

Voor de eerste keer wordt de The Floor is Yours – Exhibition Battle georganiseerd. Dit is een battle waar een verschillende groepen dansers tegenover elkaar staan. Underdogz Crew, Breaksquad en Outka zijn van de partij. In deze battle showen de dansers hun gevoel voor dans aan het publiek, iedere danser is uniek. Er is geen jury en dus ook geen winnaar. Het wordt vaak gezien als een showbattle. Er is een DJ en host aanwezig die de sfeer tot leven brengen.

The Floor Is Yours

The Floor is Yours (TFIY) is een project met een serie van tien breakdancelessen die op verschillende locaties in heel Nederland gegeven wordt. TFIY geeft kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. The Floor is Yours wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League. Dit jaar gaat een nieuwe lessenreeks van start waarin ZIMIHC met het programma Utrecht Danst een nieuwe partner is.
Utrecht Danst wordt ontwikkeld in samenspraak met dansorganisaties in Utrecht.

Kijk voor meer informatie over dit project op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/projecten/thefloorisyours/

Benieuwd naar het meedoen aan battles? Kijk op: www.breakdanceleague.nl

Underdogz Crew

In 2009 besluiten zeven jongens die breakdanceles volgen van Raymond den Uijl om samen mee te doen aan een crewbattle in Nieuwegein. Niet veel later volgt ook deelname aan een battle op Festival Tweetakt, op de Neude. De geboorte van Underdogz Crew is een feit.
Tien jaar later zijn de dansers van Underdogz terug op het Festival Tweetakt. In de afgelopen jaren is er hard aan de weg getimmerd: er is intensief getraind, veel battles zijn bezocht (en gewonnen!), de afzonderlijke leden zijn actief in het theater, verzorgen lessen en workshops en worden gevraagd als juryleden of special guests bij dansevenementen in binnen- en buitenland. De liefde voor Utrecht is er echter nog steeds. Er zijn nieuwe vrienden in de crew verwelkomd en de ogen zijn gericht op de toekomst: “hoe kunnen wij Underdogz én Utrecht nog meer op de kaart gaan zetten?”. Met de komst van een eigen dansstudio in de stad ziet deze toekomst er rooskleuriger uit dan ooit en is de crew klaar om een volgende stap te gaan zetten.

Geïnteresseerd in de reis van Underdogz Crew? Volg ze op Instagram @underdogzutrecht

Breaksquad

BreakSquad is een breakdance oftewel breakin’ crew die zich heeft gevestigd in Gorinchem. Deze groep bestaat uit twee generaties, BreakSquad en YoungBreakSquad, die allemaal hard trainen om het beste uit elkaar en zichzelf te halen. BreakSquad is officieel opgericht in 2013 en werkt nauw samen om gezamenlijke doelen te halen. Uiteraard gaat dit niet zonder ‘ups & downs’, maar omdat ze zo’n hechte crew/familie zijn, lukt het ze om elkaar door moeilijke tijden en zware momenten heen te slepen en te blijven strijden voor elkaar.
BreakSquad heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd bij battles als DBC, UK champs, Outbreak, IBE, JustJam intl., NBL en nog vele andere battles door heel Nederland. Ook op showgebied is er veel ervaring opgedaan, van kleine straatshows tot aan Ahoy, van lokale TV- of radioprogramma’s tot aan de finale van Holland’s Got Talent 2019. BreakSquad is er klaar voor om op dit festival te laten zien wie ze zijn!

Blijf up to date via Instagram @breaksquadcrew

Credits

Crews: Underdogz Crew, Breaksquad, Oetka’s Finest, TFIY Utrecht, TFIY Rotterdam.
Workshop: wordt gegeven door Underdogz Crew
DJ: 
L Lock
Host: Demis
Concept: 
Nederlandse Breakdance League
Partner:Jeugdfonds Sport & Cultuur en ZIMIHC / Utrecht DanstTijden

26 mei13.30 - 15.00

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel