Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

The Floor is Yours - Breakdance Workshop

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Leer breakdancen van de Utrechtse Underdogz crew, die hun fresh floorflips en headspins graag aan je voordoen!

Voorafgaand aan de Exhibition Battle van The Floor is Yours kun je meedoen aan een Breakdance Workshop, gegeven door Underdogz crew. Dit is de Utrechtse crew met veel ervaring die ze graag met je delen. De workshop is van 13:00 tot 13:30 uur en aansluitend is de battle. Geef jezelf die dag op en doe mee!

The Floor Is Yours

The Floor is Yours (TFIY) is een project met een serie van tien breakdancelessen die op verschillende locaties in heel Nederland gegeven wordt. TFIY geeft kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. The Floor is Yours wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League. Dit jaar gaat een nieuwe lessenreeks van start waarin ZIMIHC met het programma Utrecht Danst een nieuwe partner is.
Utrecht Danst wordt ontwikkeld in samenspraak met dansorganisaties in Utrecht.

Kijk voor meer informatie over dit project op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/projecten/thefloorisyours/

Benieuwd naar het meedoen aan battles? Kijk op: www.breakdanceleague.nl

Underdogz Crew

In 2009 besluiten zeven jongens die breakdanceles volgen van Raymond den Uijl om samen mee te doen aan een crewbattle in Nieuwegein. Niet veel later volgt ook deelname aan een battle op Festival Tweetakt, op de Neude. De geboorte van Underdogz Crew is een feit.
Tien jaar later zijn de dansers van Underdogz terug op het Festival Tweetakt. In de afgelopen jaren is er hard aan de weg getimmerd: er is intensief getraind, veel battles zijn bezocht (en gewonnen!), de afzonderlijke leden zijn actief in het theater, verzorgen lessen en workshops en worden gevraagd als juryleden of special guests bij dansevenementen in binnen- en buitenland. De liefde voor Utrecht is er echter nog steeds. Er zijn nieuwe vrienden in de crew verwelkomd en de ogen zijn gericht op de toekomst: “hoe kunnen wij Underdogz én Utrecht nog meer op de kaart gaan zetten?”. Met de komst van een eigen dansstudio in de stad ziet deze toekomst er rooskleuriger uit dan ooit en is de crew klaar om een volgende stap te gaan zetten.

Geïnteresseerd in de reis van Underdogz Crew? Volg ze op Instagram @underdogzutrecht! 

Underdogz Crew

Credits

Crews: Underdogz Crew, Breaksquad, Oetka’s Finest, TFIY Utrecht, TFIY Rotterdam.
Workshop: wordt gegeven door Underdogz Crew
DJ: 
L Lock
Host: Demis
Concept: 
Nederlandse Breakdance League
Partner:Jeugdfonds Sport & Cultuur en ZIMIHC / Utrecht Danst

Tijden

26 mei13.00 - 13.30

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • doe mee voorstelling