Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Shake Shake Shake: first edition

De Dansers

Festivalplein de Neude, Trekkerschuur

Een opzwepend muziekconcert ontspoort langzaam in een energieke dansvoorstelling.

Koop passe-partout

Shake Shake Shake is een dansconcert waarin een live band van dansers en muzikanten met lijven, stemmen en instrumenten een feestelijke cocktail vol rebellie brouwen. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Een voorstelling waarin muziek je uitnodigt om te bewegen en alle ellende van je af te schudden.

In deze work-in-progress-voorstelling onderzoeken de dansers en muzikanten samen met het publiek hoe dans in een concert kan worden vervlochten. Het resultaat van dit onderzoek kan je van de zomer bewonderen op verschillende festivals, waaronder Oerol.

“Een feestje voor wildebrassen van lijf en geest. Langzaam ontspoort een opzwepend live concert in een sterk fysieke dansvoorstelling. (…) een sublieme en gesublimeerde vorm van apekooien: instinctief, energiek, niet voor watjes.” – Theaterfestival Boulevard

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maken en spelen ze dansvoorstellingen. De Dansers stond al eerder op Festival Tweetakt met de voorstellingen Binnenbeest (2017) en The Basement (2016).

Credits

Choreografie i.s.m. spelers: Josephine van Rheenen
Live muziek en dans: Marie Khatib-Shahidi, Yoko Ono Haveman, Ruben van Asselt, Guy Corneille, Wannes De Porre en Hans Vermunt
Concept: Josephine van Rheenen en Guy Corneille
Productie: Danae Bos
Techniek: Chieljan van der Hoek
Zakelijke advies: Miriam Gilissen
Met dank aan Gemeente Utrecht en Fonds Podiumkunsten

Tijden

14 april19.15 - 19.50

Prijzen

  • €5,- Volwassenen
  • €5,- Tot 18 jaar
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • Koop passe-partout