Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Rushing Faces

DOX

startpunt Festivalplein de Neude

Oorpluggen in en gaan! Sluit je af van de drukte en bekijk het stadsgewoel met andere ogen.

Koop passe-partout

Wat is het toch druk, en wat gaat alles snel! In de stad, in ons leven, echt overal heeft iedereen haast. Het lijkt alleen maar erger te worden. We rennen zo hard als we kunnen van punt naar punt. Echt contact maken we niet: vreemden blijven vreemden, onze buurman merken we niet op, de ondergaande zon zien we niet meer.   

Gelukkig is daar Rushing Faces. Een city tour die tot stilstaan maant. Ingeplugd op je telefoon sluit je je af van de buitenwereld voor een trip van 45 minuten door het hart van Utrecht. Maar je bent niet only the lonely hoor. Je voegt je bij de bewegende publieksstroom en volgt de route als een vloeiende massa. Zo beleef je de tour in een privé-bubble van de soundscape: alleen, maar toch samen. Dat is het gevoel van de grote stad.

Rushing Faces toont zo in een aantal relatief eenvoudige, maar veelzeggende theatrale choreografieën hoe het individu en de groep zich tot elkaar verhouden.”Theaterkrant

Rushing Faces is een unieke meer-dan-één-locatie-voorstelling, met achttien performers uit het talentontwikkelingsprogramma van DOX die onder artistieke leiding van performance-collectief ROTOR de stad doorkruisen.

DOX is hét Utrechtse huis voor jong podiumtalent. Bij DOX zijn talentontwikkeling en het maken van voorstellingen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eigen leefwereld en cultuur van jongeren zijn een belangrijke bron van inspiratie.
DOX presenteert met Rushing Faces de samenwerking tussen de performers van DOX uit het talentontwikkelingsprogramma en performance collectief ROTOR. Dit collectief wordt artistiek geleid door Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden. ROTOR is het resultaat van een gedeelde fascinatie voor het opzoeken van de fysieke mogelijkheden van het menselijke lichaam; een fascinatie voor de bewondering, de magie van het vermogen het lichaam te gebruiken om je te verliezen in een fantasie; de mythe van Sisyphus.

Credits

Concept, choreografie en regie: Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heijden (ROTOR)
Performers: Gercon Brahm, Fabienne van Eldik, Joey Mulder, Levi Rapaport, Mirjam Ravier, Quincy Otgaar, Ser Sebico, Yarmill Kromhout, Aissa Kraaijenbrink, Ayse Nur Salli, David van der Veen, Elisa Eicker, Gino Sanders, Jordy Jansen, Lara Valentic, Marko Šakić, Nadine Wijshoff en Tim Kromhout

Tijden

30 maart13.30 - 14.15(Première)
30 maart16.00 - 16.45
31 maart13.30 - 14.15
31 maart16.00 - 16.45
6 april13.30 - 14.30
6 april16.00 - 17.00
7 april15.00 - 16.00
7 april17.30 - 18.30

Prijzen

 • €4,- Volwassenen
 • €4,- Tot 18 jaar
 • Toegankelijkheid

 • interactief
 • language no problem
 • vooral visueel
 • Extra informatie: Bij regenachtig weer gaat de voorstelling wel door, maar zorg voor goede regenkleding en/of paraplu, want de hoofdtelefoons zijn niet waterdicht!
  Locatie: startpunt Festivalplein de Neude

  Koop passe-partout