Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

ChitChat

Maas theater en dans / Tuning People

Theater Kikker, Grote zaal

Padaboempats, klabam, poink, klonk, auw. Supergrappig, speels en sprankelend dans- en klankduet.

Koop passe-partout

In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien, vechten en maken het weer goed. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld, maar dan op zandbakniveau.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.

“Speels en sprankelend (…) Hun guitigheid is aanstekelijk. De kinderen wiebelen mee op hun stoelen om dan stilletjes te volgen en in lachen en schateren uit te barsten.”Theaterkrant

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Vaste gasten op Tweetakt met o.a.: Eitje (2015 en 2017), Liefde (2017), Loslopend Wild XL (2017), Solo van Nas & Jim (2018) en Drie (2018). Dit jaar ook te zien met Bye Bye Baby en Hallo familie.

Tuning People is een eigenzinnig Antwerps collectief dat beeldend geluidtheater maakt. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Ze zijn al vaak op Festival Tweetakt te zien geweest: Tape voor kleuters (2011), Leeghoofd (2014), DaDaKaKa (2015), Bonte Nacht (2017), De liegenaar (2017) en Synchroon (2018). Dit jaar is ook Rita van Tuning People en BRONKS te zien op Tweetakt.

Credits

Choreografie en dans: Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden
Geluid: Joost Maaskant
Eindregie: Jef Van gestel
Kostuums: Maartje van Bourgognie
Licht: Gé Wegman
Coproductie: Maas theater en dans / Tuning People

Geef een Toegift
Vorig jaar werd Geef een Toegift door De Verenigde Podiumkunstenfestivals gelanceerd. Door het hele land wordt festivalpubliek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen, om zo kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breder publiek. Dit jaar zet Tweetakt Geef een Toegift in voor vluchtelingengezinnen, als onderdeel van de samenwerking met Stichting VluchtelingenWerk. Tweetakt-bezoekers kunnen hier een Geef een Toegift-kaartje aanschaffen voor vluchtelingengezinnen. Vluchtelinggezinnen kunnen zo genieten van Plock! (3+) of ChitChat (4+) op Festival Tweetakt.

Tijden

7 april13.00 - 13.50
8 april11.00 - 11.50

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel
  • Koop passe-partout