Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Programma uitgebreid!

Zet je schrap voor een keur aan nieuwe theater- en dansvoorstellingen in het programma van Tweetakt 2020!

Welkom terug
Wanneer je kijkt naar de toevoegingen, zie je een aantal fijne oude bekenden van Tweetakt, die met nieuw werk op het festival staan.
Julie Cafmeyer deelt weer haar ontboezemingen met ons in Bad Woman (16+). Zij weet als geen ander het publiek bij haar liefdesleven te betrekken.
– Haider Al Timimi (Kloppend Hert) is terug met Zero for Conduct (15+) waarin hij samen met een groep jongeren het onderwijssysteem aan de kaak stelt, omdat dat al 100 jaar hetzelfde is.
– De choreografen van kabinet k werken ook samen met een groep jongeren, maar dan nog een stukje jonger. In as long as we are playing (8+) laten ze zien dat spelen net zo belangrijk is in het leven als ademen.

Verrassend nieuw
Ook nieuwe talenten doen hun intrede:
Hanna Mampuys doet dat met Softies (6+), het lijkt wel een circusact waarin drie dansers elkaar te lijf gaan, maar ook tonen wat kwetsbaarheid is.
Hendrik Kegels en Kim Karssen brengen met KIER (4+) een fantasierijke voorstelling voor de allerkleinsten.
– De fantasie van Stefanie Claes sloeg op hol door het vondelingenluik vlak bij haar huis. Haar ideeën over vondelingen en de zoektocht naar hun verleden verbeeldt ze in de voorstelling Mia Kermis (10+).
Tom Struyf is gefascineerd door Frans de Waal en dierenfilmpjes op YouTube, waarin dieren verdacht veel op mensen lijken. Hij heeft daar een voorstelling over gemaakt, die hij ’s middag brengt voor het hele gezin: Dier (8+), terwijl de versie ’s avonds alleen voor volwassenen geschikt is: Dier (volwassenen).

Het houdt niet op
Wegens succes op herhaling: Detective Le Schmou (6+) van Kajetan Uranitsch en Shake Shake Shake (14+) van De Dansers. Vorig jaar was hun energieke rockshow nog een work-in-progress, maar nu is-ie af. De schoolklassen die nog niet hebben gezien hoe Kajetan de misdaad op de Neude oplost, krijgen op het komende festival een herkansing.

Tweetakt Passe-partout nu verkrijgbaar!

Kun je niet kiezen uit al deze voorstellingen? Dat hoeft niet! Al deze voorstellingen zijn namelijk te bezoeken met je Tweetakt passe-partout. Deze is nu al te bestellen via deze pagina.

In het kort
Dier (8+) – Tom Struyf / Tweetakt, zaterdag 28 maart 15:00 uur, Theater Kikker
Dier (volwassenen) – Tom Struyf / Tweetakt, zaterdag 28 maart 21:00 uur, Theater Kikker
Detective Le Schmou (6+) – Kajetan Uranitsch, schoolvoorstellingen
Bad Woman (16+) – Julie Cafmeyer, woensdag 1 april 19:00 uur, Theater Kikker
Softies (6+) – fABULEUS / Hanna Mampuys, vrijdag 3 april 13:00 en 19:00 uur in Theater Kikker
Mia Kermis (10+) – Stefanie Claes / Lucinda Ra, zaterdag 4 april 16:00 en 21:00 uur in Theater Kikker
KIER (4+) – hetpaleis / Kim Karssen & Hendrik Kegels, zondag 5 april 13:30 uur in Theater Kikker
as long as we are playing (8+) – kabinet k / LOD muziektheater / hetpaleis, zondag 5 april 17:00 uur, Stadsschouwburg Utrecht
Shake Shake Shake (14+) – De Dansers, zondag 5 april 21:00 uur, Paardenkathedraal
Zero for Conduct (15+) – fABULEUS / Kloppend Hert, zaterdag 11 april 19:00 uur, Theater Kikker