Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Playground+ is een mix van muziek, theater en speelgoed

Festival Tweetakt houdt van kunstenaars die hun artistieke horizon verbreden en buiten het kunstgenre werken waar ze het meest bekend mee zijn. Daarom vragen we elk jaar een theatermaker om een beelden werk te maken voor Fort Ruigenhoek. Dit jaar is dat Liesbeth Gritter, van theatergezelschap Kassys, die haar driedelige installatie Betsie, Harm, Thijs, Floris & Hugo op Fort Ruigenhoek vertoont. Laurens Van Bouwelen, die maandag vier keer de muziektheatervoorstelling Playground+ speelt op Fort Ruigenhoek, is ook zo’n kunstenaar die een uitstap maakt van één kunstgenre naar het andere.

Laurens Van Bouwelen (1989) studeerde drums (School of Arts, Gent) en Sounddesign (SABK, Antwerpen). Na zijn studies speelde hij bij bands als School is Cool en Amatorski. Nog steeds is hij actief bij meerdere muziekgroepen en geeft hij les in Muzische Vorming. Maar ondertussen timmert Laurens ook aan de weg om zijn muzikale talent in theatrale settings in te zetten: met zijn meest recente solowerk, muziektheatervoorstelling Playground+, laat hij zien hoe goed muziek en theater samen kunnen gaan. Gooi bovendien nog wat kinderspeelgoed in de mix en je krijgt Playground+.

Klanklandschappen van speelgoed en elektronica

In Playground+ creeërt Laurens klanklandschappen met kinderspeelgoed en elektronica. Als kinderen spelen verandert alles van betekenis: een auto wordt een vliegtuig, de kassa wordt een glijbaan en de tol een ufo. Laurens wil deze zoektocht naar de betekenis van fysieke dingen klankmatig voortzetten. Hij onderzoekt hoe speelgoed gebruikt kan worden als instrument. Subtiele geluiden, die anders nauwelijks hoorbaar zijn, worden zo naar voren gebracht. Hij manipuleert de geluiden met elektronica, waardoor het een kakofonie van vrolijke geluiden wordt.

Neem je eigen speelgoed mee

En ook de toeschouwers kunnen hun bijdrage leveren aan dit speelse geheel! Neem je eigen speelgoed mee. Dan gebruikt Laurens Van Bouwelen deze in zijn voorstelling

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden naar Playground+? Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, speelt Laurens van Bouwelen de voorstelling om 13.00, 13.45, 15.00 en 15.45 op Fort Ruigenhoek. Elke voorstelling duurt 15 minuten. Kaartjes kunnen gekocht worden bij de kassa van Fort Ruigenhoek voor €2,50 of online via deze pagina. Bij deze kassa kun je ook de dagkaart voor Fort Ruigenhoek kopen. Deze kost €8 voor volwassenen en €5 voor kinderen.