27 maart
t/m 14 juni
ADF Samski
Koop jouw ticket
zaterdag 4 april

Afgelast: Wally A$M + Rey Tranquilo + ADF Samski

  • AL
Neude, Podiumkas
Start 20:30, Eind 23:00

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Deze avond is het tijd voor hiphop van Nederlandse bodem: Wally A$M wisselt introspectieve raps af met zorgvuldig ingezongen melodieën, Rey Tranquilo combineert vibey tunes met een speelse flow en persoonlijke lyrics, en ADF Samski laat zich vooral inspireren door oldschool hiphop en de drillscene.

 

Wally A$M
De 19-jarige Oualid ‘Wally’ Oussar is geboren en getogen in de Schilderswijk in Den Haag en kwam op met zijn crew A$M, Agga $treet Music. In 2017 bracht hij zelf de ‘Road To DBV’ ep uit, gevolgd door ‘Days Before Vrijheid’, waarop ook Cry (Individuals) en Jacin Trill te horen zijn. Zijn track ‘Late Night’ kreeg een remake van Bokoesam en Ray Fuego. Het talent van Wally A$M bleef ook niet onopgemerkt door Noah’s Ark, die Wally tekende en na de ep ‘De Finesser’ ook allerlei singles uitbracht, waaronder ‘Voel Mijn Hart’ met Bokoesam, ‘Jouw Ways’ met Mr. Polska en ‘Gordel Om’ met Cry. Inspiratie haalt Wally o.a. bij Frank Ocean en zijn collectief Odd Future, met een verfijnd evenwicht tussen introspectieve raps en zorgvuldig ingezongen melodieën tot gevolg.

Rey Tranquilo
Rey Tranquilo wist al op de podia van o.a. WOO HAH!, Encore, Solar, Mundial en SMIB x TNO Fest te staan, de Grote Prijs van Nederland te winnen, uitgelicht te worden als 101Barz Talent en de meest geboekte act van Popronde 2018 te worden, en nu is hij ook nog getekend bij Top Notch, het grootste hiphoplabel van Nederland. Des te noemenswaardiger is het dat de mixtape More Life For Life die hij sindsdien uitbracht geen featurings bevat: geen collabs om de streams op te krikken, hij doet het helemaal op zijn eigen manier. Hij houdt het midden tussen persoonlijke verhalen vertellen en gewoon vibey tunes met een speelse flow maken. “Je moet een verhaal kunnen vertellen, maar je moet ook muziek kunnen maken die gewoon lekker is om te luisteren,” zegt Rey Tranquilo er zelf over. Zijn positieve, enthousiaste houding werkt dan ook aanstekelijk tijdens zijn overtuigende liveshows.

ADF Samski
Er zijn weinig hiphopartiesten die in zulke korte tijd zulke grote stappen hebben gezet. Het is nog maar een half jaar geleden dat ADF Samski de videoclip uitbracht voor ‘No Hook’, maar we kunnen nu al niet meer om hem heen: zijn streams en views lopen inmiddels in de miljoenen. Hoewel zijn invloeden vooral lijken te komen van oldschool hiphop en hij de lyrics het belangrijkste vindt in zijn muziek, wordt Samski ook erg geïnspireerd door de drillscene die rond 2012 ontstond in Chicago. En z’n naam dan? ADF komt van de rapgroep Alleen De Familie, en Samski is de bijnaam die zijn oudere broer Ronnie Flex (ja, echt) hem gegeven heeft. Niet voor niks brachten ze in december samen de track ‘Tot We Vallen’ uit. Zijn tot nu toe gereleasete singles komen binnenkort op “een tape, mixtape of EP, maar in ieder geval een dingetje met veertien tunes” getiteld ‘Fresh Prince Van Noord’.

Koop jouw ticket
zaterdag 4 april

Afgelast: Wally A$M + Rey Tranquilo + ADF Samski

  • AL
Neude, Podiumkas
Start 20:30, Eind 23:00

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play