26 augustus t/m 19 september 2021
Koop jouw ticket
zaterdag 18 september

Simple Machines

Ugo Dehaes / kwaad bloed / Tuning People
Locatie later bekend
Start 00:00, Eind 00:00

Dansers, maak plaats! De robots zijn hier om jullie te vervangen.

Wist je dat het woord robot pas honderd jaar bestaat? En dat terwijl kunstmatige mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid bedacht en gemaakt worden. Ondertussen zijn robots niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Er wordt zelfs verwacht dat rond het jaar 2030 meer dan 800 miljoen werkzaamheden door robots overgenomen zullen worden.

Choreograaf en danser Ugo Dehaes bevraagt deze evolutie door te onderzoeken hoe hij zijn dansers kan vervangen door robots en zichzelf door artificiële intelligentie. Van heel dichtbij maak je in deze voorstelling mee hoe robots ontstaan, evolueren, leren bewegen en zich organiseren. Langzaam evolueren Ugo’s robots van vissen naar rupsen en torren tot ze uiteindelijk zelf een dansvoorstelling maken.

In Simple Machines vangen we een glimp op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Maar is dat wel waar we naartoe willen?

Over de maker:
Choreograaf Ugo Dehaes maakte eerder voorstellingen over de kracht van de dans en de dansers. De laatste tijd werkt hij niet meer met dansers, maar met robots. Hij onderzoekt of robots net zo goed kunnen dansen als mensen en of ze ook zelf choreografieën kunnen bedenken. Een gevaarlijk pad, want voor je het weet nemen de robots zomaar zijn baan van hem over…

Koop jouw ticket
zaterdag 18 september

Simple Machines

Ugo Dehaes / kwaad bloed / Tuning People
Locatie later bekend
Start 00:00, Eind 00:00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play