27 maart
t/m 14 juni
Shake Shake Shake - De Dansers - Utrecht
© Bart Grietens
zaterdag 10 april

Shake shake shake

De Dansers
  • 14+
  • dans
  • LNP
De Paardenkathedraal

Een opzwepend concert ontspoort in een dansvoorstelling, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Een liveband van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock ‘n roll-ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.

“Dit doen ze (…) met een onuitputtelijke energie, grote muzikaliteit, fijne meerstemmigheid en een dansact die los oogt maar een geramde choreografie kent.” – Dagblad van het Noorden

over de makers

De Dansers maakt ‘dansconcerten’: organische en energieke samenkomsten van moderne dans en livemuziek. De groep is expert in toegankelijke dansvoorstellingen en speelt voor jong en volwassen publiek. Ze wil de levensdrift van kinderen aanspreken en bij volwassenen vergeten verlangens naar ongeremdheid en aanraking opnieuw aanboren, als tegenwicht aan digitalisering en individualisering. De Dansers wordt geleid door Josephine van Rheenen (choreograaf/danser) en Guy Corneille (muzikant/performer). Het Utrechtse gezelschap stond al vaker op Tweetakt, onder andere met The Basement (2016) en Binnenbeest (2017). Een kortere work-in-progressversie van Shake Shake Shake was in 2019 op Tweetakt te zien.

zaterdag 10 april

Shake shake shake

De Dansers
  • 14+
  • dans
  • LNP
De Paardenkathedraal
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play