27 maart
t/m 14 juni
Red Haired Men_Alexander Vantournhout
© Bart Grietens
woensdag 7 april

Red Haired Men

Alexander Vantournhout
  • 12+
  • dans
  • LNP
Theater Kikker, Grote Zaal

Een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen.

De Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942) schreef korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur. Zoals: ‘Er was eens een roodharige man die geen ogen en geen oren had. Hij had ook geen haren, zodat men hem willekeurig roodharig noemde.’ Die grappige surrealiteit is voor choreograaf Alexander Vantournhout het uitgangspunt voor zijn groepschoreografie Red Haired Men. Het resultaat zit boordevol ongemakkelijke lichamelijkheid en nonsens bewegingen.

Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert Red Haired Men een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

over de maker

Na de solo’s Caprices (2014), ANECKXANDER (2015) en het duet Raphaël (2017), is Red Haired Men de eerste groepschoreografie van Alexander Vantournhout, die in zijn werk zoekt naar fysieke extremen op het snijvlak van dans en circus. Hij studeerde in Brussel zowel aan de dansopleiding P.A.R.T.S. als aan de circusopleiding ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque). De combinatie van beide studies, de eerste gericht op artistieke reflectie, de laatste gericht op fysieke excellentie, maakt dat Alexander de perfecte schakel is tussen circus en dans.

woensdag 7 april

Red Haired Men

Alexander Vantournhout
  • 12+
  • dans
  • LNP
Theater Kikker, Grote Zaal
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play