14 juni t/m 30 juni 2024
zondag, 18 juni

IVN Rondleiding

Tweetakt 2023
  • kunst
Fort Ruigenhoek
Start 13:00, Eind 13:45

Ontdek de natuur van Fort Ruigenhoek met het IVN

Cultuur en natuur

Tijdens het Tweetakt festival bruist Fort Ruigenhoek van het leven. Overal op, in en rond het voormalige fort kun je genieten van kunst, cultuur en theater. Buiten het festival om is Fort Ruigenhoek een oase van rust. Maar ook in die rust, bruist het van het leven: de bomen, de struiken, de kruiden, de vogels, de dassen, de bijen, de vlinders, … Het is druk in de natuur, juist omdat de mens zich op afstand houdt.

Het leuke is dat tijdens het festival die natuur volop aanwezig is. De planten en dieren gaan heus niet even drie weekjes elders logeren; ze houden zich gewoon een beetje op de achtergrond. Ze zijn er wel, maar je ziet ze niet, behalve …

Kom kijken

Behalve natuurlijk als je er bewust naar gaat kijken. Zoals Cruyff al zei: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”
Daarom organiseren wij op drie zondagmiddagen excursies op en rond het fort. Onder leiding van een ervaren IVN-gids stappen we even uit de drukte vandaan en gaan we op zoek naar de natuurpareltjes die Ruigenhoek te bieden heeft.

Zie hoe zandbijtjes hun holletjes graven aan de voet van het insectenhotel. Ontdek de geheimen van de kompassla, die met zijn bladeren oost en west aangeeft. Beleef de rust die uitgaat van de eeuwenoude eiken en platanen. Over rust gesproken: we komen ook langs de dassenburcht, maar ja, dassen slapen overdag dus die gaan we niet zien. Wel zien we hoe de ooievaars hun jongen grootbrengen en met een beetje geluk scheert de ijsvogel langs.

Eropuit!

Meld je op het aangegeven tijdstip bij het startpunt van de excursie. Omdat de groep niet te groot mag zijn, vragen we je op tijd te komen, want vol = vol. Vanaf het startpunt lopen we in drie kwartier tot een uur een rondje om het fort, via verborgen paadjes tussen de gebouwen door. Met de gids als vraagbaak ontdek je allerlei b(l)oeiende zaken uit de natuur van Ruigenhoek. En daarna kun je je weer vol energie onderdompelen in de cultuur van Tweetakt.

Beleef het mee op zondag 18 juni (13:00 uur), 25 juni (16:00 uur) of 2 juli (15:00 uur).  Ook leuk voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool.

credits

Lees meer
zondag, 18 juni

IVN Rondleiding

Tweetakt 2023
  • kunst
Fort Ruigenhoek
Start 13:00, Eind 13:45

prijzen

  • Tot 18 jaar € 0,00
  • Volwassenen€ 0,00

credits

prijzen

  • Tot 18 jaar € 0,00
  • Volwassenen€ 0,00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play