27 maart
t/m 14 juni
nl en
Koop jouw ticket
zaterdag 4 april

Afgelast: I throw myself into the middle

Arend Pinoy / HKU Theater
  • 16+
  • theater
Akademietheater, kleine zaal
Start 19:00, Eind 20:00

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Hebben we als ‘moderne mens’ behoefte aan meer rituelen? Een onderzoek van de derdejaars studenten van de HKU acteursopleiding.

Zijn er in onze samenleving nog rites over? Hoe ver af of hoe dichtbij staan we als persoon nu eigenlijk van wie we ECHT zijn, van wat we ECHT denken, van wat we ECHT verlangen? Durven we dit aan elkaar te laten zien? En bestaat er überhaupt zoiets als ECHT?

Aan de hand van groteske en intieme rituelen willen de makers in deze voorstelling een ‘vrijplaats’ creëren. Een plaats waar eenzame, verdwaalde personages hun demonen kunnen loslaten. In alle vertrouwen. Binnen deze ruimte is alles toegestaan: alle hersenspinsels die je anders nooit hardop zegt, alle frivole en woeste fantasieën, alles bestaat hier in vrijheid naast elkaar. Zonder oordeel. Wat hier gebeurt, heeft daarbuiten geen verdere consequenties.

Alles mag, om het daarna los te kunnen laten. Een soort wellness on speed.

over de makers

HKU Theater is dé plek om verschillende disciplines van de theaterwereld te bestuderen, te beleven en uit te oefenen. Al meer dan 15 jaar staat de HKU met een voorstelling op Tweetakt, die speciaal voor het festival wordt gemaakt. Behalve derdejaars studenten van de acteursopleiding, zijn ook studenten theatervormgeving en theaterdocenten in opleiding bij de voorstelling betrokken. Elk jaar worden de studenten begeleid door een professionele regisseur. Dit jaar is dat Arend Pinoy.

Regisseur en choreograaf Arend Pinoy studeerde toneel aan het RITCS in Brussel en volgde in Montpellier de dansopleiding Ex.e.r.ce van Mathilde Monnier. Pinoy is regisseur én choreograaf, danser én acteur. Dans en theater vormen voor hem een geheel, het is geen of-, maar een én-verhaal. Gevoelens worden nu eens met tekst ondersteund, dan weer in dans uitgedrukt. Dans en theater vullen elkaar aan, vormen een vloeiende beweging en vertellen hetzelfde verhaal. Tweetakt presenteert regelmatig voorstellingen van zijn hand, bijvoorbeeld LaSt ChAnCe,(2013) en I’m always in for a party with interesting people (2015) die hij regisseerde in opdracht van HKU Theater. In 2017 was de voorstelling Too Old To Die, Too Young To Try van Das Lemniscaat op Tweetakt te zien. Pinoy regisseerde de alumni van de acteursopleiding die zich verenigd hebben in dit Utrechtse theatercollectief en Tweetakt produceerde deze voorstelling.

Koop jouw ticket
zaterdag 4 april

Afgelast: I throw myself into the middle

Arend Pinoy / HKU Theater
  • 16+
  • theater
Akademietheater, kleine zaal
Start 19:00, Eind 20:00

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play