27 maart
t/m 14 juni
Het eind van het begin van het einde - Theater Artemis
© Henk Claassen
zaterdag 10 april

Het eind van het begin van het einde

Theater Artemis
  • 8+
  • theater
SSBU, Douwe Egbertszaal

Een voorstelling in z’n achteruit.

Onder een dik pak sneeuw zou een voorstelling te zien moeten zijn. Althans, dat zeiden ze bij de kassa toen we de kaartjes kochten. Plotseling dwarrelen er sneeuwvlokjes omhoog en komt er iets tevoorschijn dat lijkt op een lege toneelvloer. Is dit het begin? Is dit het einde? Hallo…?

De voorstelling begint waar normaal alle anderen eindigen: acteurs gaan naar huis en alle spullen worden in de vrachtwagen gestopt. Klaar om door te rijden naar het volgende theater. Maar wat als er ondertussen helemaal geen theaters meer zijn? Misschien is het allerlaatste verhaal nog te redden of is er zelfs een weg terug. Wie helpt er mee?

“Batelaan is erin geslaagd om tijdens de coronacrisis een grootschalige productie te realiseren die ook nog eens urgent reflecteert op de periode waarin er maandenlang geen theater was.” – De Standaard ★★★★

Batelaan overtreft zichzelf in ambitie en radicaliteit. En in verbeelding, natuurlijk.” De Morgen ★★★★★

“Deze voorstelling is als het ware de laatste theatervoorstelling, een afscheid van het theater, een langdurig afscheidsritueel, pijnlijk en melancholisch, maar ook bijzonder hilarisch en raak.” – Theaterkrant

over de makers

Jetse Batelaan is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Zijn werk is radicaal en grensverleggend. In binnen- en buitenland ontving hij meerdere prijzen voor zijn werk. Zo won hij in 2019 de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale in Venetië.

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Het Zuidelijk maakt en speelt in het hier en nu: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor alle kinderen en jongeren uit Antwerpen. Het is een plek van ontmoeting, een spiegel van een wereld die onophoudelijk in beweging is. Een kruispunt in de stad, waar mensen en verhalen elkaar ontmoeten.

zaterdag 10 april

Het eind van het begin van het einde

Theater Artemis
  • 8+
  • theater
SSBU, Douwe Egbertszaal
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play