27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zondag 5 april

Afgelast: Climate Clips

Mirjam Marks
  • AL
Fort Ruigenhoek, Fortbunker
Start 11:00, Eind 18:00

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

Wereldwijd hebben kinderen tussen de 8 en 16 jaar dezelfde filmopdracht gekregen: maak een clip, waarin je laat zien wat het grootste klimaatprobleem in jouw omgeving is. Het resultaat zie je in één van de bunkers op Fort Ruigenhoek.

 

In de clips nemen de kinderen je mee naar hun favoriete plek in de natuur. Ze vertellen je hoe zij naar het klimaatprobleem kijken én wat ze daar zelf aan willen doen. Wil je na een bezoek aan het Fort meer ClimateClips: Instagram @climate_clips.

Op 24 mei is het Klimaatdag op het Fort. Dan kun je ook JovannaForFuture gaan zien, een korte jeugddocumentaire. Soms verlangt de 13-jarige Jovanna naar een lekker toetje, ook al is dat verpakt in een plastic bakje. Op zulke momenten denkt ze dat het stom is dat ze bij alles wat ze doet, moet nadenken over het klimaat.

Toch is dat precies wat Jovanna doet. Elke vrijdag staakt ze voor het klimaat, net als duizenden andere kinderen overal ter wereld. Kinderen kunnen niet stemmen, dus staken is de enige manier om hun stem te laten horen. Maar wanneer gaan de volwassenen eindelijk eens echt iets doen?

 

over de makers 

Stichting Helden, ontstaan in 2015, maakt theatrale producties vanuit gamedenken en gametechnieken. Ook ontwikkelt Stichting Helden cultuuronderwijs, waarbij kinderen leren vanuit gamification. Stichting Helden vindt dat alle kinderen recht hebben op uitdagende cultuureducatie.
Charlie Duran volgde na een afgeronde communcatieopleiding een dansopleiding aan de AHK. Via een van zijn dansdocenten belandde hij op een vmbo met leerwegondersteuning, om les te geven. Daar werd de basis gelegd voor Stichting Helden, waar hij nu strategisch leider is.
Mirjam Marks werkte na een studie Theaterwetenschap als ‘alles’-assistent bij VPRO Jeugd televisie. Sindsdien maakt ze jeugddocumentaires en geeft ze filmworkshops. Voor Tweetakt stelde ze eerder programma’s samen rond jeugddocumentaires (Tussen kunst & kids 2017 en Over helden en dromen 2019). JovannaForFuture maakte Mirjam voor de serie Mensjesrechten, in het kader van 30 jaar kinderrechtenverdrag.
Underdocs 4 UP stories (Mirjam Marks) staat voor het delen van en podium geven voor verhalen van en voor iedereen.

Koop jouw ticket
zondag 5 april

Afgelast: Climate Clips

Mirjam Marks
  • AL
Fort Ruigenhoek, Fortbunker
Start 11:00, Eind 18:00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play