27 maart
t/m 14 juni
as long as we are playing_kabinet_k_LOD_muziektheater_hetpaleis
© Kurt van der Elst
zondag 11 april

as long as we are playing

kabinet k / LOD muziektheater / hetpaleis
  • 8+
  • dans
  • LNP
Het Huis Utrecht

Geeft spelen ons de ultieme vrijheid, of legt het eerder spelregels op?

In de dansvoorstellingen van kabinet k draait alles altijd om spelen. In as long as we are playing krijgt het spelen zelfs de hoofdrol. Alsof deze familievoorstelling een speeltuin is, waarin de aanstekelijkheid van het spel het vertrekpunt vormt voor elke beweging en interpretatie. Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren… Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven. De kinderen stelen de show in de cast en achter de instrumenten.

“Er zijn geen regels, alleen ongebreidelde fantasie. Wat een gelukzaligheid om naar te kijken. (…) Zo punky zagen we kabinet k nog nooit.” – De Standaard

“Spelen is in het leven even belangrijk als ademen of als eten. Zonder spelen is er geen leven.” – Joke Lauryns

over de makers

kabinet k is het gezelschap van de Vlaamse choreografen Joke Lauryns en Kwint Manshoven. Ze werken in hun dansvoorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen en ze dansen vaak zelf ook mee. Ze leren de dansers geen pasjes en trucjes aan, maar werken vanuit de bewegingen van de dansers zelf. Want jonge kinderen, grotere kinderen, jonge volwassenen of oudere volwassenen: ze hebben allemaal een eigen manier van bewegen. Dat de cast ook uit kinderen bestaat, maakt hun dans toegankelijk voor jong en oud. kabinet k stond al vaker op Tweetakt, onder andere met Horses (2017), Unfold (2015), Rauw (2014) en I see you (2012).

Thomas Smetryns componeert experimentele muziek. Hij gaat graag op zoek naar muziek uit het verleden of uit verschillende werelden, die hij vertaalt naar een hedendaagse context of naast elkaar zet. Sinds 2008 is hij verbonden aan LOD muziektheater. Voor as long as we are playing componeert hij muziek die door de kinderen zelf wordt uitgevoerd.

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het centrum van Antwerpen en het grootste jeugdtheater in de Benelux. hetpaleis maakt, presenteert en organiseert theater- en dansproducties, muziekperformances, kunsteducatieve workshops en andere activiteiten, en wil dat alles toegankelijk maken voor een breed en superdivers publiek.

zondag 11 april

as long as we are playing

kabinet k / LOD muziektheater / hetpaleis
  • 8+
  • dans
  • LNP
Het Huis Utrecht
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play