27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
zaterdag 28 maart

Afgelast: Monobanda

Harmonize
  • AL
  • muziek
  • LNP
Neude, Maxitheater
Start 11:00, Eind 16:00

Harmonize laat je gedurende de gehele Neude-periode zien welke kracht je hebt met je stem; kom je dit lichtkunstwerk bewonderen en tegelijk iets nieuws leren over jezelf?

Harmonize is beeldende kunst, muziek en creëert interactie tussen het publiek. Gedurende 5 minuten word je uitgedaagd om met je stem te spelen. Door geluiden in een microfoon te maken, ontstaan er verschillende gekleurde lichtstralen. Harmonize biedt ruimte om samen op onderzoek uit te gaan en te ontdekken of je dezelfde kleuren kan maken als je medespeler. Door stemgeluiden met elkaar te harmoniseren, ontwerp je samen een spectaculair lichtkunstwerk!

Monobanda gaat met deze installatie opzoek naar zinvolle interactie en menselijke expressie. De kernesthetiek van de mens is ‘spelen’, wat een staat van zijn is die iedereen deelt en die de beste eigenschappen van de mens faciliteert. Denk aan creativiteit, communicatie, motivatie en zelfvertrouwen. Monobanda wordt geïnspireerd door sociale interacties die je vindt op een speelplaats of in een zandbak, waar creativiteit en fantasie de vrije loop heeft. Zo ontstaan er projecten die de ruimte tussen de virtuele en fysieke wereld tonen en de mensen speels gedrag laten ervaren. Harmonize probeert het publiek iets nieuws over zichzelf te laten ontdekken – op persoonlijk of universeel vlak – en zal op Festival Tweetakt als première staan.

over de makers

Monobanda is een Utrechts kunstcollectief en ontwerpstudio, dat onderzoek doet naar nieuwe vormen van spel en interactie. Sinds 2008 ontwerpt Monobanda interactieve kunstinstallaties en games waarin het menselijk lichaam, de virtuele en de fysieke wereld samenkomen. Vaak werkt Monobanda op het snijvlak tussen kunst, wetenschap en educatie. Monobanda heeft inmiddels verschillende prijzen op haar naam staan. Het werk wordt getoond op verschillende nationale en internationale festivals en conferenties en is te zien in meerdere musea.

Koop jouw ticket
zaterdag 28 maart

Afgelast: Monobanda

Harmonize
  • AL
  • muziek
  • LNP
Neude, Maxitheater
Start 11:00, Eind 16:00
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play