27 maart
t/m 14 juni
Koop jouw ticket
dinsdag 7 april

Afgelast: Männerbund

Lars Brinkman
  • 16+
Neude, Podiumkas
Start 19:00, Eind 20:00

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

“Lars Brinkman brengt met Männerbund een ontluisterende geschiedenisles, die een verdere speelplek buiten Theater Na de Dam verdient.” (Theaterkrant.nl)

 

Het Homomonument, Amsterdam. Drie roze driehoeken in graniet, gelegen op de Westermarkt. Hier wordt elk jaar op 4 mei de vervolging van homoseksuelen overal ter wereld herdacht. Weinig mensen weten dat de vervolging van homoseksuelen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog sterk daalde. Sterker nog, de homo-scène leek in de bezettingstijd zelfs te floreren.

Getriggerd door deze bevindingen probeert Lars Brinkman een nieuw licht te werpen op de geschiedenis die we allemaal denken te kennen. Is slachtofferschap verslavend? Is er een verband tussen homoseksualiteit en fascisme? Wat hebben de hechte mannenband, de aantrekkingskracht van het uniform en de verafgoding van het mannelijke lijf binnen het SS-leger met elkaar te maken?

In Männerbund vraagt Lars, zelf homoseksueel, zich af waarom we ons laten leiden door ongemak en schaamte in gesprekken over zaken die simpelweg niet eenduidig zijn. Hoe kunnen we op zoek gaan naar een eerlijke vorm van emancipatie?

“Männerbund is zodoende bovenal een sterk pamflet waarin de verzwegen lelijkheid van de homovervolging in Nederland onder de aandacht gebracht wordt.” (Theaterkrant.nl)

 

over de makers

Lars Brinkman (1993) is acteur en theatermaker. De voorstelling Männerbund maakte hij in het kader van Theater Na de Dam in 2019. Oorspronkelijk speelde hij de voorstelling eenmalig op de avond van de Dodenherdenking, maar hij voelde enorme drang om de voorstelling te blijven spelen. Lars Brinkman speelde in 2019 zijn voorstelling The Bitchboy Project op Tweetakt.

Koop jouw ticket
dinsdag 7 april

Afgelast: Männerbund

Lars Brinkman
  • 16+
Neude, Podiumkas
Start 19:00, Eind 20:00

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!

prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • Tot 18 jaar€ 7,50
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play