27 maart
t/m 14 juni
Ball © Heleen Volman
Koop jouw ticket
donderdag 9 april

Afgelast: BALL

Guilherme Miotto / Corpo Máquina
 • 12+
 • dans
 • LNP
Theater Kikker, Grote Zaal
Start 20:30, Eind 21:15

Het volledige programma dat tussen 27 maart en 14 juni 2020 in verschillende theaters in Utrecht, op de Neude en op Fort Ruigenhoek zou plaatsvinden, is naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) tot onze grote spijt afgelast. Festival Tweetakt hoopt op deze manier verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Algemene informatie over de gevolgen van COVID-19 voor Festival Tweetakt, vind je hier

 

Avondvullende cross-over tussen freestyle voetbal en dans, opgevoerd door een Tilburgse baltovenaar. Een trio tussen man, bal en ruimte, met het lef en de schoonheid van alles wat bevochten moet worden!

 

Nasser groeit op in Tilburg Noord en is als kleine jongen al verslingerd aan de bal. Samen maken ze lange dagen, hij en de bal, soms wel acht uur samen en altijd op straat. Nasser staat ervoor open om anderen in zijn grote liefde te laten delen en groeit uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen de geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt, maar ook het mysterie ervan weet te koesteren. Hij treedt op bij de KNVB als ambassadeur straatvoetbal en lijkt op het eerste oog een Marokkaanse jongeman bij wie geen enkele van de stereotypen associaties verwijst naar die van een danser, maar met zijn petje achterste voren, opgeschoren haardracht, smalle gelaat en postuur is Nasser een opvallende verschijning in de context van de hedendaagse dans. Hij toon een wonderlijke combinatie van charisma, dienstbaarheid, elegantie en virtuositeit.

De voorstelling past in een serie solo’s die choreograaf Guilherme Miotto maakt in samenwerking met in het oog springende bewegers die excelleren in hun discipline. Net als in zijn eerdere werk ontvouwt Miotto in Ball de vitale drang, ontwapende kracht en onverzettelijke tederheid van een lichaam dat wil overleven. Simpele vragen als ‘wie is Nasser’ en ‘wie zijn wij’ leggen bloot hoe het lichaam ons kan aanmoedigen om opnieuw een positie in te nemen ten aanzien van gevestigde waarden en vooroordelen.

over de makers

Corpo Máquina werd in 2017 opgericht door choreograaf Guilherme Miotto en sociaalwerker Amine Mbarki. Corpo Máquina zoekt de dialoog met een breed publiek en specifieke doelgroepen, door verwijzingen naar leven en omgeving van de performers. Zo wordt gewerkt aan een groeiende en gemotiveerde achterban van alle leeftijden en diverse sociale en culturele achtergronden. Basisgedachte is dat de ervaring van de wereld zich niet alleen in de hersenen nestelt, maar vooral ook in het lichaam. Het menselijk lichaam is een opslag van herinnering en ervaringen. Deze fysieke opslag bepaalt vanuit het diepste onderbewustzijn en de manier van bewegen. Corpo Máquina is ervan overtuigd dat er in ieder mens een danser schuilt en dat die danser in staat is om muren omver te werpen, schotten neer te halen en vastgeroeste vormen en verhoudingen tussen mensen te doorbreken. Dwars door cultuurverschillen, leeftijdsgrenzen, sociale en taalbarrières vindt de zeggingskracht van het lichaam zijn weg. Hiermee brengt Corpo Máquina zowel op het podium als in het publiek mensen, werelden en invalshoeken bij elkaar die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten.

Koop jouw ticket
donderdag 9 april

Afgelast: BALL

Guilherme Miotto / Corpo Máquina
 • 12+
 • dans
 • LNP
Theater Kikker, Grote Zaal
Start 20:30, Eind 21:15

prijzen

 • Volwassenen€ 16,50
 • Tot 18 jaar€ 10,00
 • Student€ 10,00
 • CJP € 10,00
 • U-pas€ 10,00
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!

prijzen

 • Volwassenen€ 16,50
 • Tot 18 jaar€ 10,00
 • Student€ 10,00
 • CJP € 10,00
 • U-pas€ 10,00
Koop jouw ticket Korting? Passe-partout!
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play