12 juni t/m 4 juli 2021
Nieuws

woensdag 23 december 2020

Voorstelling over dans waarin absoluut niet gedanst zal worden

De allereerste voorstelling van Tweetakt 2021 is bekend! Dansstuk, de nieuwe voorstelling van Theater Artemis, zal tijdens het festival in première gaan.

Dans-stuk - Theater Artemis, Jetse Batelaan
© Kurt van der Elst

Als er één ding is dat volwassenen écht niet mogen doen, is het dansen. Tenminste, als we kinderen moeten geloven. In Dans-stuk beloven de artiesten dan ook dat ze niet zullen dansen. Iedere vorm van lichamelijkheid, menselijke geur en zweet zal worden ontweken. Nou ja, dat moet je dan maar geloven…

Het blijkt helemaal niet zo makkelijk om die belofte waar te maken. De hele voorstelling staat namelijk in het teken van dansen. Het licht, de ruimte en de kostuums schreeuwen allemaal: “Dans!”. Maar de artiesten blijven het ontkennen. Zelfs als een van de artiesten even van het podium verdwijnt en met een bezweet en rood hoofd terugkomt, ontkent hij nog steeds dat hij heeft gedanst.

Door de schaamte rondom dans te overdrijven hoopt Jetse Batelaan de ogen van het publiek te openen over wat dans zou kunnen zijn. Iedere beweging en ieder bewegend object kan dans worden. In deze voorstelling bevraagt hij daarnaast ook het concept ‘dans’. Mag je eigenlijk alleen dansen als je een professional bent? Of als je tot een bepaalde leeftijdsgroep behoort? Of kunnen we eigenlijk allemaal op ieder moment dansen?

Dansstuk is (onder voorbehoud) op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli 2021 op Tweetakt te zien. De kaartverkoop start binnenkort. Houd onze programmapagina in de gaten of volg ons op Facebook of Instagram, dan hoor je het als eerste wanneer het zover is. 

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play