26 augustus t/m 19 september 2021
Nieuws

dinsdag 16 maart 2021

Simple Machines

Dansers, maak plaats! De robots zijn hier om jullie te vervangen.

Wist je dat het woord robot pas honderd jaar bestaat? En dat terwijl kunstmatige mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid bedacht en gemaakt worden! Ondertussen zijn robots niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Er wordt zelfs verwacht dat rond het jaar 2030 meer dan 800 miljoen werkzaamheden door robots overgenomen zullen worden.

Choreograaf en danser Ugo Dehaes bevraagt deze evolutie door te onderzoeken hoe hij zijn dansers kan vervangen door robots en zichzelf door artificiële intelligentie. Van heel dichtbij maak je in deze voorstelling mee hoe robots ontstaan, evolueren, leren bewegen, zich organiseren en een dansvoorstelling ontwikkelen.

In Simple Machines vangen we een glimp op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Maar is dat wel waar we naartoe willen?

Simple Machines is te zien op Tweetakt 2021. Wil je het als eerste horen wanneer de kaartverkoop van start gaat, houd onze sociale media dan in de gaten, of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play