26 augustus t/m 19 september 2021
Informatie

donderdag 15 april 2021

Om de hoek woont een struik – sonja&hendrik

Van een prullenbak tot een lantaarnpaal: alle inwoners van de stad komen in deze voorstelling tot leven.

In Om de hoek woont een struik brengen theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels een miniatuurstad tot leven. Het publiek zit rondom hun zelfgebouwde maquette en is getuige van een woordeloos beeldend schouwspel. De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje raakt verstrikt in de takken van een boom, een duif poept op een standbeeld, de krokussen gaan open en… Huh? Vliegt daar nou zomaar een huis de lucht in?

sonja&hendrik zetten in deze voorstelling niet de mensen, maar naar alle andere inwoners van de stad centraal. Zo spelen de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen en de Kevers de hoofdrol. Voor even kijk je op een andere manier naar de wereld. De mens is hier niet middelpunt, maar gelijkwaardig aan zijn omgeving.

In 2020 won het concept van deze voorstelling de BNG Theaterstimuleringsprijs op het Nederlands Theaterfestival.

Om de hoek woont een struik is te zien op Tweetakt 2021. Wil je het als eerste horen wanneer de kaartverkoop van start gaat, houd onze sociale media dan in de gaten, of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play