26 augustus t/m 19 september 2021
Informatie

zondag 10 januari 2021

3x Dear T,

Theatergezelschap Dear T, het gezelschap van theatermaker Tim Schouten, staat dit jaar niet met één, niet met twee, maar met wel drie voorstellingen op Tweetakt. Naar welke kijk jij het meest uit?

De kleine mens

Tim Schouten mocht aan zeven kinderen twee maanden lang álles vragen wat hij maar wilde. Ze voerden gesprekken over killer clowns, maar Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia hielpen hem vooral met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee groepen.

Waarom hij dat wilde? Hij was benieuwd of het terecht is dat hij soms weer even kind wil zijn.

Lees meer over De kleine mens.

David & Goliath: de Smartlappenopera

David & Goliath was het favoriete bijbelverhaal van Tim Schouten toen hij een kind was. Het is namelijk spannend én het gaat over een jongen die in zijn eentje een reus verslaat. ‘Ik vind het nog steeds een mooie en bemoedigende gedachte dat je grootse dingen kunt bereiken, ook als je jong bent. Of misschien wel juist als je jong bent.’

Tim maakte een opera gebaseerd op het beroemde bijbelverhaal, zonder klassieke zang, mét smartlappen.

Lees meer over David & Goliath.

De dingen die we niet zien

Marsmannetjes, je hart, dromen, goden, de wind, onderzeeërs, stilte: allemaal dingen die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Tim Schouten ging met kinderen over al die dingen in gesprek. Bestaan ze? En hoe zien ze er dan uit? Op basis van hun verhalen maakte Schouten De dingen die we niet zien, waarin allerlei verschillende denkbeelden voorbij komen.

Lees meer over De dingen die we niet zien.

Wil je meer weten over Tim Schouten? Wij interviewden hem over zijn bijzondere werkwijze en over waarom hij het liefst weer kind zou zijn. Lees het interview hier.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play