Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Nieuws uit Vlaanderen

In september vindt zowel het Nederlands Theater Festival als het TheaterFestival Vlaanderen plaats, in respectievelijk Amsterdam en Gent. Voor het festival bij onze zuiderburen is onlangs de programmering bekend gemaakt en daar zitten een paar bekenden tussen! Omdat de Vlaamse programmering toch altijd een inhoudelijk kritische selectie is, zijn we stiekem best wel trots op de overeenkomsten met de programmering van ons eigen Tweetakt! Niet alleen blikken we terug, maar het belooft ook wat voor komend jaar!

Zo staat Studio Shehrazade van Kloppend Hert op TF Vlaanderen. Bij ons te zien in het openingsweekend in de grote zaal van Theater Kikker, een voorstelling waarin het publiek interessante kwesties rondom het thema genderdifferentiatie voorgeschoteld kreeg, door Haider Al Timini en Gorges Ocloo.

Ook Paradise Now (1968-2018) staat in Gent geprogrammeerd. In vijftig door jongeren uitgebeelde foto’s wordt de tijdreis afgelegd van 2018 naar 1968, het jaar dat hip en happening was in de ogen van de anarchisten van The Living Theatre in New York. Op Tweetakt 2019 was deze voorstelling van fABULEUS als een van de eerste uitverkocht.

Maar nog veel spannender: wat zijn de grote beloftes voor Tweetakt 2020? Als we de jury van het Theater Festival Vlaanderen moeten geloven, dan worden dat 8.2 van Radouan Mriziga / hetpaleis, fABULEUS & Moussem Nomadic Arts Centre en AREN van Benjamin Verdonck. Daarover binnenkort meer!