Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Nieuwe theater- en dansvoorstellingen toegevoegd 

Festival Tweetakt komt steeds dichterbij: over zes weken en vier dagen gaan we al los! En er zijn de afgelopen week weer een aantal nieuwe voorstellingen in de verkoop gegaan.

Zo hebben we Rushing Faces (12+) van DOX, een performance city tour van 45 minuten die plaatsvindt in en door het centrum van Utrecht. Het publiek volgt samen de tour door de stad en ziet onderweg elf performers in de drukte. Een dansvoorstelling die, te midden van de hectiek van de stad, tot stilstand maant.

In Studio Shehrazada (15+) van Kloppend Hert staat een bijzondere plek centraal. Een zwart gat, waar je ongeremd jezelf kunt zijn. Een plek zonder moraal of taboes, zonder opgeheven wijsvingertjes en bemoeierige buitenwereld, waar je vrij kunt zijn om lief te hebben. Deze zinderende danstheatervoorstelling is geïnspireerd op de fotostudio Studio Shehrazade in Beiroet, die eind jaren veertig opende. Libanezen lieten zich hier discreet fotograferen: hun ware aard en geheime fantasieën brachten ze hier in beeld.

Vadertje & Moedertje (6+) van BonteHond is een voorstelling over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen. Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet?

The Greatest Show on Earth (14+) van Louis Janssens & Timo Sterckx  en d e t h e a t e r m a k e r gaat over geschiedenis. Want geschiedenis staat niet vast, mensen maken het. En daarbij gaat het om wie het samenstelt en wie niet. The Greatest Show on Earth gaat over wie er in het licht staat, en wie in de coulissen. Het is een spel van opkomen en afgaan van mensen die dingen proberen, uitvinden, hopen, bedenken, uitspreken en vergeten.

Daarnaast presenteert Tweetakt met gepaste trots de sequel van de Tweetakt-culthit: GRRRRROENTEN ll (3+). In deze muzikale voorstelling vliegen de groene vrienden weer uit de bocht! Waar je in de voorstelling GRRRRROENTEN een rijke collectie vitaminerijke vrienden zag ontsporen, loopt het in GRRRRROENTEN II pas serieus in de soep. Harde actie waarbij extreem geweld niet wordt geschuwd. The Terminator bij je lokale groenteboer, met in de hoofdrol de liefdesbaby van Jackie Chan en een aubergine.