Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Nieuwe theater- & dansvoorstellingen

Het programma voor Festival Tweetakt 2019 krijgt steeds meer vorm! We hebben weer een aantal nieuwe theater- en dansvoorstellingen aan het programma toegevoegd, en het is voor ieder wat wils.

Zo is Detective Le Schmou (6+) van Kajetan Uranitsch een komisch theaterstuk over een zelfingenomen detective die een theatermisdaad op moet lossen. Het kan zijn dat deze titel je bekend voorkomt: Detective Le Schmou was als work-in-progress voorstelling op Tweetakt 2018 te zien op Fort Ruigenhoek.

En Kajetan Urantisch is niet alleen met deze voorstelling te zien op Festival Tweetakt 2019: hij staat met maar liefst drie (!) voorstellingen op het festival. In Ein Stück Teilen (5+) speelt hij samen met Siruan Darbandi en Simon Schober als Kompanie Freispiel drie vrienden die samen besluiten om alles te delen. Van tandenborstel tot onderbroek. Ganz toll und überkomisch! Verder maakt Kajetan samen met Katelijne Beukema en Tea Teearu Die Welt in der wir leben (14+), een droogkomische en fysieke voorstelling over hoe de wereld in elkaar steekt, met klei en videoscherm.

(LA)HORDE laat de Stadsschouwburg schudden op zijn grondvesten met TO DA BONE (7+), een intense dansvoorstelling over jumpstyle, jeugdcultuur en moderne vormen van online rebellie. Alice Ripoll en Suave brengen dancinha, een Braziliaanse dans om het leven te vieren, afkomstig uit de krottenwijken van Rio de Janeiro, naar Theater Kikker met CRIA (14+).

Met Working Method (16+) maakt Enkidu Khaled een theatervoorstelling annex workshop over verhalen vertellen, traumaverwerking en de rol van kunst in de maatschappij.  

De laatste toevoeging zo vlak voor Kerst is tu’tu (5+). Theater Stap maakt een remake van hun dartele kleutertheaterhit uit 2006, met een prentenboekachtig decor en soundscape om van te smullen, over drie buren die gluren.

Kaartjes voor deze voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar. (En ze zijn ook allemaal toegankelijk met een Tweetakt-passe-partout!)