Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Nederlandstalig muziekweekend: van gouden meezingers tot poezie in allerlei dialecten

Sinds mensenheugenis wordt er gezongen in onze moerstaal, maar nu lijkt Nederlandstalige muziek hipper dan ooit. Van gouden meezingers in een modern jasje, tot poëzie in allerlei dialecten. Opvallend veel jonge muzikanten met duidelijk internationale invloeden omarmen onze taal. Festival Tweetakt heeft een eer hoog te houden als het aankomt op het programmeren van spannende, mooie en frisse Nederlandstalige muziek. Daarom nu uiteenlopende muziekacts, met allemaal de Nederlandse taal als gemene deler, gepresenteerd in één weekend. Tweetakt goes Dutch!  

Roos Rebergen

Zaterdagmiddag bijt Roos Rebergen het spits af in de intieme setting van de Trekkerschuur op Festivalplein op de Neude. Zij is terug van weggeweest en zal solo of in kleine bezetting, een mooie mix van oud en nieuw materiaal ten gehore brengen.

Roos Rebergen| zaterdag 13 april | 14.00 en 17.00

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

Daarna zal in de Podiumkas op de Neude vooral Vlaams klinken, meer specifiek: West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams, want Wannes Cappelle en Broeder Dieleman slaan de handen ineen voor een gezamenlijk optreden, begeleid door cellist Frans Grapperhaus.

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus | zaterdag 13 april | 15.30 – 16.30

Roxeanne Hazes + MEROL + Hollandse Drop

Headliner van de zaterdagavond is Roxeanne Hazes die als ‘Dochter Dré’ al jaren aan de weg timmert met haar vaders muziek, maar sinds kort het levenslied in een geheel nieuw, eigen, poppy jasje heeft gestoken. Als support-act komt de roodharige femme fatale MEROL ons hart veroveren en na afloop gaan de voetjes van de vloer bij de dj’s van Hollandse Drop.

Roxeanne Hazes + MEROL + Hollandse Drop | zaterdag 13 april | 20.30 – 01.00

Toontje Lager

Toontje Lager is terug! Eén van de populairste Nederlandstalige bands van begin jaren tachtig staat na meer dan dertig jaar weer op het podium. In een vernieuwde samenstelling maar nog steeds met frontman Erik Mesie als blikvanger. Alle hits komen voorbij: Net als in de FilmZoveel te doen en natuurlijk Stiekem gedanst. Het belooft een onvergetelijke middag te worden vol (jeugd)sentiment voor iedereen die toen jong was.

Toontje Lager| zondag 14 april | 16.00 – 17.00