Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Muziekprogramma bijna compleet!

Al eerder werden de hiphoppers Jiri11, Jantje en Rarri Jackson en de acts van het Nederlandstalig muziekweekend: Roxeanne Hazes, Roos Rebergen, MEROL, Toontje Lager, Hollandse Drop, Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus bekend gemaakt. Met de semi-akoestische soundscape van Felbm, de synthpop van Karel en de dj-mixen van Gimbrère, is het programma nu al zeer divers, maar daar komt nog het een en ander bij.

Nieuwe namen

Wie je dit jaar ook op Tweetakt op de Neude gaat tegenkomen zijn Amber Arcades, Ploegendienst, City Park en Van Common. Exotische en melancholische melodieën klinken op zondag 7 april als Van Common en Amber Arcades na elkaar het podium in de Podiumkas bestijgen. Terwijl we Karel als gangmaker op vrijdag 5 april al hebben aangekondigd, weten we nu dat Ploegendienst daarna de tent zal afbreken met hun snoeiharde punk. De warme indie sounds van City Park zijn een aangename toevoeging aan de zwoele synths van Feng Suave op donderdag 4 april.

Nieuwe talenten: 010 020 030

Woensdag 10 april is het de beurt aan de bands van de toekomst. Onder de noemer 010 020 030 krijgen verschillende muziekopleidingen de kans om hun crème de la crème te laten horen. Nu ken je Alchi, FOSS, KUZKO, Le Motat en Wies waarschijnlijk nog niet, maar dat duurt niet lang meer!

3voor12 Utrecht presenteert

Op donderdag 11 april zet 3voor12 Utrecht een handvol eigenzinnige artiesten in de Podiumkas, te weten: LOVE COUPLE, Robin Kester en Real Derek. Waar je met de uit slapeloosheid ontstane liedjes van Real Derek en de dromerige harmonieën van Robin Kester op een roze wolk belandt, zet LOVE COUPLE je met een bijdehante 90’s attitude onder een koude douche van grungy gitaarwerk.

Muziekprogramma

Wat muziek betreft is de Neude het hart van Festival Tweetakt: elke woensdag tot en met zondag tussen 29 maart en 14 april worden er meerdere live acts per avond geprogrammeerd, op zaterdag en zondag ook ‘s middags. Het totaal beslaat een aanstekelijk programma met nieuwe, aanstormende talenten en bekende artiesten uit binnen- en buitenland, leuk voor jong en oud. De laatste namen worden de volgende maand bekend gemaakt.