Fort Ruigenhoek, Groenekan

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek, net ten noorden van Overvecht, presenteert Tweetakt beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook is er theater in de Trekkerschuur en wordt er livemuziek geprogrammeerd. Bijkomen doe je op het (vaak zonnige) terras, terwijl het vertier in de ballenbak, de zweefmolen en op de skelterbaan nooit ophoudt. Ideaal om je vrije (zondag)middag door te brengen!

Het fort zelf stamt uit 1867 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is slechts een paar keer per jaar op afspraak te bezoeken, behalve met Tweetakt, dan is het open voor iedereen!

DAGEN EN OPENINGSTIJDEN

Tweetakt op Fort Ruigenhoek is geopend van 11.00 tot 18.00 uur op de volgende dagen:

zondag 31 maart
zondag 7 april
zondag 14 april
zondag 21 april (1e Paasdag)
maandag 22 april (2e Paasdag)
zondag 28 april
zondag 5 mei (Bevrijdingsdag)
zondag 12 mei (Moederdag)
zondag 19 mei
zondag 26 mei
donderdag 30 mei (Hemelvaartdag)
zondag 2 juni
zondag 9 juni (1e Pinksterdag)
maandag 10 juni (2e Pinksterdag)
zondag 16 juni (Vaderdag)

ENTREE

Bij de kassa op Fort Ruigenhoek zijn dagkaarten te koop. Alle kunstwerken, het terras en de speelactiviteiten zijn daarmee te bezoeken. De dagkaarten zijn alleen bij de kassa op het fort te koop, niet online. Kaartjes voor theatervoorstellingen zijn zowel online te koop, als bij de kassa op het Fort, zolang de voorraad strekt. Dagkaarten zijn € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.

LOCATIE

Het adres is Ruigenhoeksedijk t/o 125 in Groenekan. Fort Ruigenhoek maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt in de Gagelpolder net buiten Utrecht richting Groenekan. Parkeren kan vlakbij het Fort. Het is dan nog een paar honderd meter lopen. Beter nog wanneer je op de fiets komt! De fietsenstalling is namelijk op het fortterrein zelf.

TOEGANKELIJKHEID

Ook op Fort Ruigenhoek heeft Tweetakt diverse maatregelen genomen om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Er is een invalidetoilet aanwezig en er zijn extra goed leesbare informatieborden geplaatst. Het terrein is van het forteiland is rolstoeltoegankelijk. Slechts enkele bunkers/gebouwen zijn alleen te bereiken met een trap. De Trekkerschuur op Fort Ruigenhoek is niet rolstoeltoegankelijk.

PROGRAMMERING

Naast de beeldende kunst die op alle fortdagen te bekijken is, wordt er theater geprogrammeerd en – dit jaar voor het eerst – ook muziek! Het programma is nog in ontwikkeling, maar wel is al bekend dat je de voorstelling GRRRRROENTEN II in het Paasweekend (21 en 22 april) kunt zien, en ZIN van Annelies Appelhof i.s.m. BonteHond met Hemelvaart (30 mei). Zondag 19 mei staat helemaal in het teken van Zara en de magische kicksen, zondag 26 mei wordt er gebreakdancet bij The Floor is Yours. Verschillende bands zijn al bevestigd, kijk hier voor meer info. Hou het programma in de gaten voor nieuwe aankondigingen.