25 juni t/m 10 juli 2022
nl en

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Op Fort Ruigenhoek vind je van zaterdag 25 juni t/m zondag 10 juli het festivalhart van Tweetakt. Een historische locatie net buiten de stad Utrecht waar natuur, theater, dans, muziek en beeldende kunst samenkomen.

Bekijk het festivalprogramma

Op verschillende plekken op het forteiland vind je een breed aanbod aan theater- en dansvoorstellingen voor alle leeftijden. Maak een wandeling langs verschillende (interactieve) kunstwerken en ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het fort. Strijk neer op het terras, maak een rondje in de zweefmolen, en luister tot ver in de avond naar livemuziek. Kom je alleen voor een drankje op het terras? Geen probleem! Het fort is de hele dag gratis te bezoeken.

  • Theater- en dansvoorstellingen
  • Midden in de natuur
  • Interactieve kunst
  • Workshops en spelletjes
  • Terras met livemuziek

Programma

Op het fort is er elke dag theater, dans en muziek te zien. In ons programma-overzicht lees je daar meer over. In en rondom de bunkers vind je allerlei kunstwerken van verschillende kunstenaars. Op Tweetakt 2021 was er werk te zien van Karel van der Eijk, Catinka Kersten, Milena Anna BoumaBart SchalekampQuentley BarbaraFeiko BeckersRop van Mierlo, Liesbet Bussche, Matt Tomasello, Wouter van der Giessen, Sil Krol en Desnor.

Praktisch

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van Overvecht. Het Fort stamt uit 1869-1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Meer informatie over de geschiedenis van het fort vind je in deze brochure. Slechts een paar keer per jaar kun je het Fort op afspraak bezoeken. Tijdens Festival Tweetakt is het open voor iedereen! Het fort blijft tot in de late avonduren open en de toegang is gratis. Op het fort vind je ons restaurant en terras, met hapjes, drankjes en maaltijden.

Hoe je Fort Ruigenhoek bereikt, lees je hier. Alle overige praktische informatie vind je op onze pagina met bezoekersinformatie.

Lees alle bezoekersinformatie
onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play